Derde verlies op rij voor Alteveer

Op het eigen sportpark heeft Alteveer haar derde nederlaag in de nog jonge competitie geleden. De geel-zwarten waren niet opgewassen tegen Bellingwolde: 0-3. Door dit resultaat vindt trainer Udema zijn formatie terug in de kelder van de vierde klasse.

Vroege achterstand

Bellingwolde kwam al na vijf minuten op een 0-1 voorsprong na slecht uitverdedigen van Alteveer. Hierna leek de thuisploeg zich te herstellen, met een strafschop als aanvallende beloning. De elfmeter werd echter gemist door middenvelder Bart Nieland. Tien minuten later scoorden de bezoekers opnieuw.

Opportunistischer

In de tweede helft ging Alteveer wat meer druk zetten op de verdediging van de roodhemden en deze opportunistischer speelwijze leverde een grote kans op voor Bryan Schenkel. De aansluitingstreffer werd niet gemaakt en in de slotfase gooide Bellingwolde de wedstrijd definitief in het slot: 0-3.