Buinen wint “zes punten duel” van Tynaarlo

BuinenIn Buinen stond afgelopen weekend de wedstrijd tegen concurrent Tynaarlo op het programma. Een zogenaamd “zes punten duel” die door de Buunders gewonnen moest worden om dit seizoen nog ergens voor te spelen.  De ploeg van Roelof Arends won deze ontmoeting met 2-0 en steeg hierdoor een plaats op de ranglijst, op doelsaldo, ten koste van buurman Buinerveen.

Het geel-zwarte collectief speelde de eerste helft prima. Met de nodige strijdlust werden de meeste duels gewonnen en door de druk van Buinen kwam de tegenstander niet in hun gewenste spel. Deze druk resulteerde ook in enkele mogelijkheden voor de thuisploeg, welke in eerste instantie niet benut werden. Even later in de eerste helft kwam men toch op 1-0 via Marcel Vedder, die na goed doorjagen op de doelman beheerst de bal binnen schoot. Vervolgens was Tynaarlo dichtbij de gelijkmaker, maar tot opluchting van Buinen raakte deze bal het houtwerk. Voor rust werd het zelfs nog 2-0 nadat Robert Everts de bal uit een corner raak schoot en daar bleef het in de eerste helft ook bij.

Na de thee was het vooral veel strijd leveren en hard werken van de kant van Buinen, dat nu meer en meer achteruit geduwd werd door de gasten. Zij waren echter niet bij machte om de verdediging uit elkaar te spelen. Buinen zelf kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar deze verdwenen allemaal naast het doel. Uiteindelijk ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en waren de drie punten voor Buinen. De ploeg is nu terug te vinden op de 10e plaats in 5E en speelt over twee weken de derby tegen Gieterveen.

Bron: www.vvbuinen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde bindt Protos aan de zegekar

In een wedstrijd met twee gezichten trok Westerwolde tegen Protos in de eerste helft ...

SPW geeft voorsprong uit handen tegen VVK

SPW leek lange tijd op weg naar een zege, maar gaf een 0-3 voorsprong ...