Valthermond wint moeizaam van hekkensluiter Erica

Valthermond kende een voortvarende start, maar won uiteindelijk moeizaam van Erica.

Drie puntjes en snel vergeten was de algehele teneur na afloop van Valthermond tegen Erica. Dit was echter tegen het zere been van trainer Albert Koops: “ Niks snel vergeten,” fulmineerde Koops.” Hier moeten we het juist eens goed over hebben. We hebben niks laten zien vandaag. Als we echt nog iets willen dit seizoen dan zal het veel, veel veel beter moeten dan vandaag.

Koops had hier wel degelijk een punt. Met Erica trof Valthermond de nummer laatst van de ranglijst en als je dan in eigen huis na zo’n twintig minuten spelen met 2-0 voor staat mag je verwachten dat het rustig uitspelen is, en eventueel werken aan het doelsaldo. Hier kwam dus niets van terecht.

Spanning

Nadat Demy te Velde en Jesper de Graaf de thuisclub op een 2-0 voorsprong hadden geschoten, tussendoor onthield scheidsrechter Schram Valthermond ook nog een strafschop, bracht Erica aanvoerder Rick Tubben de spanning weer terug. Een spanning die aanhield tot de laatste minuut, want Valthermond slaagde er geen moment in om Erica haar wil op te leggen. Sterker nog, er waren Valthermond-supporters die beweerden dat een corner van Tubben de lijn gepasseerd had voordat men er in slaagde om de bal weg te werken.

Geen grote kansen

In de tweede helft drong Erica sterk aan om de gelijkmaker te forceren. Grote kansen leverde dit niet op, maar een hele rits aan vrije trappen en corners werden in de doelmond geslingerd. Gelukkig voor de thuisploeg viel uit deze situaties niet een keer de bal goed voor een Ericaan zodat de 2-1 op het scorebord bleef. In blessuretijd had de Graaf nog de 3-1 op de schoen, maar de linkerspits knalde van dichtbij over.