Musselkanaal in vorm wint ook van koploper SVV ’04

Een moment tijdens topper tussen Musselkanaal en SVV '04
Een moment tijdens topper tussen Musselkanaal en SVV ’04 (foto: Frank Jeuring)

Het in goede vorm verkerende Musselkanaal wist zondag voor de achtste keer op rij ongeslagen te blijven. Deze keer was het koploper SVV ’04 dat slachtoffer werd van de dadendrang van de groenhemden, die wonnen met 2-1. Door deze overwinning kwam er een einde aan een reeks van 25 competitiewedstrijden zonder nederlaag voor de Schoonebekers, die desondanks nog steeds afstevenen op het kampioenschap. Musselkanaal staat nu stevig op plaats drie, met nog uitzicht op een plaatsje hoger.

De gasten uit Schoonebeek waren met twee volle bussen met supporters afgereisd richting Musselkanaal, in verband met het eventuele kampioenschap dat vanmiddag behaald kon worden. Hierbij was het wel afhankelijk van het resultaat van Twedo, dat thuis speelde tegen Valthermond. SVV ’04 kwam derhalve goed voor de dag in het begin van de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van de thuisploeg. In de 10e minuut leidde dit tot de 0-1 van Ruud Klingenberg, die vanaf zestien meter mocht aanleggen en Arjan Scholte Aalbes verraste met een droge schuiver. Na 20 minuten volgde de gelijkmaker voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld luidde een counter in die na een voorzet van rechts door Mark Bos bij de tweede paal binnen werd geschoten. Het restant van de eerste helft was vervolgens matig, waarbij de ploeg van Wilbert Arends zoals gebruikelijk veel strijd leverde en via vrije trappen van Jesper Klok nog een aantal keren gevaarlijk werd.

Na rust een gelijkopgaande strijd waarbij beide ploegen lieten zien voor de winst te gaan, mede om de ongeslagen status van de laatste weken te behouden. Voor SVV ’04 leek er in de 60e minuut hieraan een einde te komen nadat Rick Berends een vrije trap vanaf links raak kopte en daarmee de 2-1 op het scorebord zette. De gasten zetten hierna nog wel aan, maar wist de verdediging van Musselkanaal niet meer in verlegenheid te brengen. Doelpuntenmaker Rick Berends kreeg zelfs nog kans op de bevrijdende 3-1, maar hij schoot over.

Zo wonnen de gastheren deze topper in 3D en door de overwinning van Twedo op het teleurstellende Valthermond moest het kampioenschap voor SVV ’04 nog even uitgesteld worden. Musselkanaal gaat samen met Twedo aan kop in de derde periode en beide ploegen vechten ook om plaats twee op de ranglijst. Op 6 april gaat de ploeg op bezoek bij Wildervank, waar zij nog iets recht te zetten hebben gezien de 0-3 nederlaag in eigen huis.