Gasselternijveen doet goede zaken in strijd tegen degradatie

GasselternijveenBij de spelers van Gasselternijveen lijkt eindelijk het spreekwoordelijke kwartje te zijn gevallen. De ploeg van Ludie Hulshof verkeerde tot voor kort in acute degradatiezorgen, maar door twee overwinningen op rij staat de ploeg inmiddels op een nacompetitieplaats. Vorig weekend werden de Gieter Heren nog met 2-0 verslagen en in de afgelopen speelronde werden de Eexter Ossen met dezelfde cijfers slachtoffer van de Nieveenster opmars. Bijkomend voordeel was de nederlaag van concurrent Veelerveen, waardoor men gestegen is naar plaats 12.

De gasten begonnen vol vertrouwen aan de wedstrijd en lieten zien voor drie punten te komen. Duels werden gewonnen, de tweede bal was voor “Nieveen” en het positiespel was ook prima. Echter duurde het tot de 40e minuut totdat de score geopend werd. Een goede, afgemeten voorzet van Wessel Koomans bereikte bij de tweede paal de geheel vrijstaande Michael van Gilsbeek die met buitenkant rechts de 0-1 maakte. Eext was de eerste helft vrijwel niet gevaarlijk, de defensie had alleen wat te duchten van de goede linksbuiten van de thuisploeg.

De bevrijdende 0-2 werd pas in de 70e minuut gemaakt door Wessel Koomans. Het talent pikte de bal op vanaf links, dribbelde en kapte zich een weg richting doel en met een geplaatste bal liet hij de keeper kansloos. Even hiervoor  had Gert Sterken de wedstrijd al kunnen beslissen, alleen hij faalde oog in oog met de keeper van Eext. Heel even leek het er nog op dat de goed fluitende scheidsrechter Mac Bean de wedstrijd zou staken vanwege aanhoudelijk commentaar van de grensrechter van de thuisploeg op zijn functioneren, maar door de assistent te vervangen kon de wedstrijd wel uitgespeeld worden.

Zo heeft Gasselternijveen reeds vier wedstrijden op rij niet verloren en staat het er zelfs goed voor in de derde periode. Op 6 april spelen de roodhemden thuis tegen Valther Boys en bij winst doet de ploeg dan goede zaken in zowel de strijd tegen degradatie als in de derde periode.

Bron: vv Gasselternijveen