Titan zit Valthermond op de hielen

TitanIn een fris Nieuw-Weerdinge liet Titan de gasten uit het tweelingdorp Veenoord / Nieuw-Amsterdam kansloos. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van Titan helder, hartstochtelijk en fel trok het ten aanval. Twedo dat in een matige fase zit, kon er maar bar weinig tegenover stellen. Ondanks het overwicht had Titan de hulp van scheidsrechter Achttien nodig om op voorsprong te komen.

Achttien legt hem op elf meter
Na een lichte duwfout op spits Willem Prins wees de arbiter naar de penaltystip. Na de 1-0 veranderde er weinig aan het spelbeeld. Titan bleef de lakens uitdelen, maar kon de score niet verder uit bouwen. De thee werd dan ook genuttigd met een minimale voorsprong. Kort na de rust scoort Titan uit de vliegensvlugge counter. De wedstrijd lijkt gespeeld. Toch komt Twedo terug in de wedstrijd door een penalty. Nick Katoen werkt een Twedo-speler  binnen het zestienmetergebied naar de grond en scheidsrechter Achttien ziet kans de balans te herstellen. De 2-1 maakt nauwelijks indruk op Titan, dat geconcentreerd op zoek gaat naar een volgende treffer.

In het slot
Titan bleef de combinatie zoeken en betrad geduld. Lang hoefde het overigens niet te wachten. Enkele minuten na de aansluitingstreffer scoort Titan de 3-1 en gooit daarmee de wedstrijd in het slot. Na een prachtige steekbal van Ron Kuper rondde Willem Prins vakbekwaam en koeltjes af. Uit een corner weet Titan nogmaals te scoren. Raymond Duister knikt de bal achter doelman Trip. 4-1 is ook de einduitslag. De komende weken zijn cruciaal voor de ploeg uit Nieuw-Weerdinge dat koploper Valthermond kan achterhalen. De kampioensstrijd wordt er één van de lange adem. Wie blijft winnen? Hoe fit blijven de steunpilaren? Eén ding is duidelijk: Het zal om details gaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS slaat Glimmen van zich af

SJS heeft zich na een ruime overwinning op derdeklasser Glimmen als enige Kanaalstreek-club uit ...

Gieterveen boekt eerste overwinning tegen PJC

Gieterveen gaf dit keer de voorsprong niet uit handen en zegevierde bij PJC.

Overzicht zondag 4e klasse C: Heiligerlee grijpt koppositie

Heiligerlee blijft aan de winnende hand, Gieterveen blijft moeizaam draaien.