Loewi Piebes wil zichzelf én zijn spelers ontwikkelen

SJSVoor Loewi Piebes wordt het een spannend jaar. Want na een glansrijke carrière als voetballer in de Kanaalstreek ging de inmiddels 43-jarige voetballiefhebber het trainersvak in. Twee seizoenen had Piebes een jeugdteam van SC Stadskanaal onder zijn hoede, voordat hij zes jaar actief was als assistent-trainer bij de hoofdmacht van Nieuw Buinen en als trainer van het tweede elftal van de oranjehemden. Het spannende zit hem voor Piebes in de stap naar zelfstandigheid die hij heeft gemaakt: komend seizoen is hij hoofdtrainer van v.v. SJS: “Ik heb de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in mijn trainersloopbaan, dus werd het tijd om op eigen benen te staan!”

Loewi Piebes...
Loewi Piebes…

Dat dit niet vanzelf gebeurde blijkt wel uit het antwoord op de vraag hoe de contacten tussen SJS en Piebes zijn ontstaan: “Via via had ik vernomen dat Harris Huizingh van SJS naar Valthermond zou vertrekken. Na een informeel contact met Simon Schaap in de kantine van Nieuw Buinen gaf hij me het advies om te solliciteren. Een dag later had het bestuur mijn brief binnen.” In de gesprekken die hierop volgden bleek van beide kanten een klik te bestaan. Volgens de 43-jarige was dit hét moment: “Ik heb de opleidingen TC III en II succesvol afgerond én de laatste jaren veel geleerd als assistent van Lesmond Prinsen en Jan Korte.”

Versterkingen
Piebes, die in het dagelijks leven werkzaam is als commercieel medewerker bij De Haan Special Equipment, komt bij de blauwhemden in ieder geval twee bekende gezichten tegen, want in het kielzog van de oefenmeester trokken Anne Sybesma en Frank Venema ook de provinciegrens over. Wanneer we vragen naar de rol van Piebes in de overgang van de twee spelers is hij duidelijk: “Nadat ze mij feliciteerden met mijn aanstelling heb ik de jongens aangegeven dat ze altijd welkom zouden zijn, indien ze op zoek wilden naar een nieuwe uitdaging. Het siert Frank en Anne overigens dat ze eerst de mensen van Nieuw Buinen hebben geïnformeerd over hun vertrek, voordat ze het mij vertelden. De invloed op hun overgang is in mijn ogen dan ook minimaal geweest.”

Toch is de in Stadskanaal woonachtige trainer niet rouwig om de versterkingen, want zo geeft hij aan: “Mogelijk speelt SJS, gezien de omvang van de club, wel op een te laag niveau. Deze jongens kunnen ongetwijfeld helpen bij de ontwikkeling van minder ervaren spelers. Aan de andere kant moeten we realistisch zijn, want SJS speelt nu eenmaal al een aantal seizoenen in de derde klasse. Dus spelen we wel op een te laag niveau? Overigens is het bestuur van de club niet alleen bezig met het eerste elftal, want aan mij is de opdracht meegegeven om de naam van SJS vooral positief naar buiten te brengen.”

Doorontwikkelen
En dus kan de conclusie worden getrokken dat promotie geen must is. Voor Piebes is het ook geen uitgemaakte zaak dat dit zomaar te gebeuren staat. Desgevraagd: “Ik kan het niveau van de selectie op dit moment nog niet goed genoeg inschatten, want een compleet beeld heb je over het algemeen pas wanneer de competitie al een tijdje op gang is. Om nu al na te denken over de manier waarop ik SJS terugbreng naar de tweede klasse is veel te vroeg. Mijn eerste doelstelling is het beter maken van individuele spelers én het doorontwikkelen van mijzelf. Wanneer ik daar in slaag is mijn eerste seizoen als hoofdtrainer geslaagd. Wat er daarna op mijn pad komt, merk ik dan wel”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Dennis Katoen maakte als invaller de beslissende goal voor Titan en dat leverde promotie ...

Rowin Schuiling: “SC Stadskanaal naar de 1e klasse tillen”

Rowin Schuiling wil in de komende jaren met SC Stadskanaal naar de 1e klasse.

Vijf vragen aan Denny Feiken (SC Stadskanaal)

Alleen een wonder kan dit seizoen SC Stadskanaal van het kampioenschap in de vierde ...