Rick Breedveld: “Een zege op Onstwedder Boys doet de koffie op maandagochtend lekkerder smaken.”

Rick Breedveld wil met SJS tegen Onstwedder Boys de ommekeer inzetten.

Aanstaande zaterdag staat er met Onstwedder Boys – SJS weer een echte Kanaalstreekderby op het menu. Bij SJS wil men graag een einde maken aan de wisselvalligheid. De eerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen tegen FDS, maar vervolgens wisten de blauwhemden enkel nog Borger te verslaan. Rick Breedveld is dan ook niet tevreden op dit moment, maar ziet nog genoeg mogelijkheden voor het vervolg van de competitie.

Breedveld spreekt van een teleurstellende start van de competitie. “We hebben meer verloren dan gewonnen. De verwachting was wel dat het een zwaarder seizoen zou worden dan het vorige. De eerste wedstrijd was prima van onze kant, maar helaas konden we daar geen gevolg aan geven.” Met zes punten bezet SJS momenteel de achtste plaats op de ranglijst.

Meer bravoure

Gevraagd naar de verbeterpunten geeft de 26-jarige middenvelder aan dat er meer bravoure in het spel van SJS aanwezig mag zijn. “We moeten meer als collectief spelen en mogen meer initiatief tonen. Daarnaast moeten we wat slimmer worden in bijvoorbeeld het uitdelen en incasseren. Het is vooral belangrijk dat we positief naar elkaar zijn als iets niet helemaal lukt.” Toch heeft Breedveld vertrouwen in zijn team en stipt daarbij een aantal voorbeelden aan. “Vorig seizoen hebben we (bijna) het maximale eruit gehaald met redelijk spel, mijns inziens. De eerste helft tegen FDS was als collectief prima. Verder vind ik dat we een leuke groep hebben, de meeste jongens voetballen al best lang met elkaar samen.”

Top vijf

Waar het gaat eindigen voor SJS kan Breedveld lastig inschatten. “Voorafgaande aan het seizoen heb ik ingezet op een top vijf klassering en het behalen van de nacompetitie. Willen we dit bewerkstelligen dan moeten we op korte termijn wel een serie met weinig verliespunten neerzetten. Daar gaan we ons best voor doen. De prijzen worden pas na de winter verdeeld.”

Speciaal tintje

De wedstrijd tegen Onstwedder Boys kan daarin een goede start zijn. Daarnaast spreekt Breedveld van een wedstrijd met een speciaal tintje. “Zij zijn iets beter gestart dan wij met 2 punten meer. Ik hoop dat wij uitgerekend tegen Onstwedder Boys revanche kunnen nemen op onze matige start van de competitie en hieraan een gevolg kunnen geven in de wedstrijden daarna. Ik zie de wedstrijd niet als een derby zoals je dat bij Musselkanaal tegen Stadskanaal hebt. Wel is het iets interessanter dan tegen een andere tegenstander doordat je vaak wat spelers van elkaar kent. Daarnaast praat het op maandagmorgen tijdens de koffie wat lekkerder als je kan zeggen dat je van de provinciegenoot hebt gewonnen.”

Als het aan Breedveld ligt pakt SJS de zege in de Kanaalstreekderby. “Ik verwacht een redelijk fysieke wedstrijd met veel kansen. Ik voorspel een nipte overwinning voor ons.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Björn Banus: “Plek bij de eerste zes moet haalbaar zijn voor Musselkanaal.”

Bjorn Banus hoopt zich zo snel mogelijk veilig te spelen met Musselkanaal en denkt ...

Durk Vos: “Wij gaan met drie punten weer richting Buinen”

Volgens Durk Vos gaat Buinen met de zege aan de haal in de wedstrijd ...

Elvis Hedzic: “Verliezen van Annen is geen optie.”

Elvis Hedzic rekent op de steun van het Gieten publiek in de derby tegen ...