Ter Apel ’96 za. verliest van concurrent Tiendeveen

Ter Apel '96De zaterdagafdeling van FC Ter Apel ’96 speelde afgelopen zaterdag tegen collega middenmoter Tiendeveen. Onder prima weersomstandigheden maakten beide ploegen er een interessante wedstrijd van, met kansen over en weer. De grensdorp bewoners zagen topscorer Rob Lutjeboer nog de aansluitingstreffer maken, maar het was Tiendeveen dat de wedstrijd ver in blessuretijd in hun voordeel besliste: 3-1.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, dat al in de tweede minuut een goede kans kreeg om de score te openen. Tiendeveen had de wedstrijd onder controle en FC Ter Apel wist nog niet gevaarlijk te worden. Na een kwartier kwam hier verandering in, toen Ter Apel in de counter er goed uit kwam. Rob Lutjeboer loste een hard schot en dwong de doelman tot een knappe redding. In de 21e minuut kwam de thuisploeg op 1-0 via Jeffrey Boxma, die keeper Hoving kansloos liet. Ter Apel kreeg hierna enkele mogelijkheden om score gelijk te trekken, maar achtereenvolgens Marcel Stoppelenburg, Ruben van Oosten en Kevin Bolk wisten het net niet te vinden. In de blessuretijd kregen de gasten nog een gevoelige tik te verwerken. Anjo Smand verdubbelde de score en zo ging men rusten met een 2-0 tussenstand.

Kevin Bolk kreeg in de tweede helft gelijk een goede kans op de 1-2. Hij werd bij de tweede paal bereikt na een voorzet van Martijn Kuper, maar helaas schoot hij in het zijnet. Ter Apel ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en Tiendeveen loerde op de counter. In de 75e minuut maakte Ter Apel de aansluitingstreffer, verantwoordelijke man hiervoor was Rob Lutjeboer die goed anticipeerde op een afvallende bal. De gasten hadden nog een kwartier om de gelijkmaker te produceren en hielden de tegenstander onder druk. Dit leidde helaas niet tot de 2-2 en het laatste woord was aan Tiendeveen, dat in blessuretijd de bevrijdende 3-1 maakte na een corner.

Door deze nederlaag is Tiendeveen uitgelopen tot vijf punten voorsprong, echter heeft Ter Apel nog een wedstrijd tegoed. De ploeg staat nu op een achtste plaats in de vijfde klasse D. Komend weekend gaat men op bezoek bij nummer drie Hoogeveen.