Borger boekt noodzakelijke overwinning op concurrent Helpman

Luuk Kenter wordt bejubeld na één van zijn doelpunten. (Foto: A. Oldenbeuving)
Luuk Kenter wordt bejubeld na één van zijn doelpunten. (foto: A. Oldenbeuving)

Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen Elim, wist Borger afgelopen weekend Helpman met dezelfde cijfers te verslaan. Deze belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap kwam in de tweede helft tot stand door twee goals van invaller Luuk Kenter. Door deze winst is de ploeg van Albert Kamps de Stadjers gepasseerd op de ranglijst en staat het nu derde met maar twee punten achterstand op koploper Veenhuizen.

Oefenmeester Kamps bij Borger had voorafgaand aan deze topper de nodige beslissingen te nemen, gezien de volledig fitte selectie. Hij koos ervoor om Luuk Kenter in eerste instantie aan de kant te houden, wat na afloop de juiste bleek te zijn. Zoals zo vaak in eigen huis was Borger in de eerste helft de bovenliggende partij, maar tot uitgespeelde kansen kwam het vooralsnog niet. Als het dan niet voetballend lukt, dan maar uit een standaardsituatie, zal men gedacht hebben. De thuisploeg claimde namelijk tot twee keer toe een strafschop, maar in beide gevallen wuifde de scheidsrechter dit weg. Helpman kreeg de eerste helft slechts één goede kans, maar keeper Stefan Viel hield zijn doel schoon. Ook kreeg Erwin Kuiper namens Borger een goede kans. De spits die normaal gesproken aan een klein kansje genoeg heeft, wist nu één op één met de doelman niet te scoren.

Ook in de tweede helft kreeg Kuiper een aantal goede mogelijkheden, maar de spits had vanmiddag de grootste moeite om tot scoren te komen. Helpman daarentegen had hier zichtbaar ook moeite mee, want ook zij konden de brilstand op het scorebord nog niet veranderen. Om toch nog tot scoren te komen deze middag werd de aanval van Borger van een nieuwe impuls voorzien, door het inbrengen van Luuk Kenter. De gevaarlijke spits deed wat van hem werd gevraagd, want nog maar koud in het veld rondde hij een mooie aanval af en bracht daarmee de stand op 1-0. Een paar minuten later liet de supersub zich wederom gelden. Op snelheid troefde Kenter zijn tegenstander af, stuurde de keeper de verkeerde kant op en rondde vervolgens prima af. Met deze 2-0 was de wedstrijd beslist, was het geloof bij Helpman weg en had de thuisploeg zelfs nog mogelijkheden om de score uit te breiden.

Uiteindelijk bleef het bij 2-0, waarmee Borger een mooie en noodzakelijke overwinning behaald, met dank aan Luuk Kenter. Na afloop bleek dat de koploper had verloren van Mussel en zodoende zijn de groenhemden weer drie punten ingelopen. In de volgende speelronde wacht De Sweach, die vorig jaar november met 2-1 thuis werd verslagen. Borger zal nu weer moeten winnen om mee te blijven doen om de titel.