Onstwedder Boys op kampioenskoers wint ruim van SVBO

Onstwedder BoysDoor de vierde driepunter op rij en het verlies van koploper Veenhuizen is Onstwedder Boys opgeklommen naar plaats twee in de vierde klasse D. De ploeg van succestrainer Fokke de Jonge wist in eigen huis met maar liefst 4-1 te winnen van SVBO, waarvan men in de heenwedstrijd in Emmen nog met 3-0 verloor. In deze huidige vorm is het kampioenschap nog steeds een reële mogelijkheid voor de “boys” en in de vier resterende wedstrijden kan men dus nog vol aan de bak.

In de eerste helft was er voor de bezoekers weinig beleven op sportpark “De Boskamp”. Onstwedder Boys was weliswaar beter, maar het vertoonde spel en de kansen waren minimaal. Na een half uur zorgde Chris Strockmeijer voor wat leven in de brouwerij door met een rake kopbal de 1-0 te maken. Vlak voor rust leek de wedstrijd al gespeeld nadat Germen Veldhuis doelman Bruinewoud van SVBO passeerde en daarmee de marge op twee bracht.

Ondanks 2-0 voorsprong was de tweede helft meer het aanschouwen waard. SVBO zette de aansluitingstreffer op het scorebord en werd daarbij geholpen door Nick Wagenaar die een voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte. Tegen de verwachting in drukten de bezoekers daarna niet door en was het Onstwedder Boys dat het beste van het spel had. Dit resulteerde in de 55e minuut in de 3-1 door Gerben Meems. Hij torende boven de keeper uit en kopte de bal tegen de touwen. Vijf minuten later was het alweer raak. Rutgert Tipker wilde de bal voorzetten en tot ieders verbazing verdween de bal met een mooie boog in het doel van de Emmenaren, waarmee de stand op 4-1 kwam. In het restant van de wedstrijd leek het zelfs nog 5-1 te worden, maar een doelpunt van Germen Veldhuis werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Spanning alom in deze competitie, waarin de gehele top vijf nog kans maakt op het kampioenschap. Zoals gezegd zijn er nog vier wedstrijd te gaan, te beginnen in Belt Schutsloot (gemeente Steenwijk) tegen nummer laatst SVBS ’77.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen ziet Veelerveen in extremis langszij komen

Lang leek het erop dat Veelerveen – Gasselternijveen een ‘vorentscheidung’ was in de degradatiestrijd. ...

Drenthina houdt zicht op volgende ronde na winst op Dalen

Drenthina maakt nog kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de ...