Strijdlustig Gasselternijveen langs DVC ’59

GNVWanneer we het verslag van de wedstrijd tussen Gasselternijveen en DVC ’59 met ‘clubkleurinkt’ hadden geschreven, waren we ongetwijfeld lyrisch geweest over de 2-1 overwinning van Nieveen op de titelkandidaat. Dat is echter niet het geval en dus schrijven we dat een hardwerkend en strijdlustig Gasselternijveen met het nodige defensieve kunst- en vliegwerk de drie punten in eigen huis hield. Maar in de situatie waarin de ploeg van Ludie Hulshof zit, is er maar één manier om wedstrijden te spelen en dat is de manier waarop Gasselternijveen deed tegen de ploeg uit Nieuw Dordrecht.

Lastige tegenstander
Dat DVC ’59 een lastige tegenstander zou zijn, was voor aanvang van de wedstrijd al duidelijk. Zo bedroeg het verschil tussen beide ploegen niet minder dan 23 punten. De volgelingen van trainer Henderikus Mulder werden vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse, met een voorsprong van twintig punten op de nummer twee. En ook dit seizoen presteren de withemden boven verwachting goed. Blikvangers zijn de aanvallers Nick Mink en Damian Vos, met respectievelijk 20 en 14 goals. Na de wedstrijd op sportpark De Hunze stond Vos op vijftien goals, want hij was het die in de 40e minuut de score opende. Dit deed hij door de rebound van een (door Gert Mink) bijzonder zwak ingeschoten strafschop achter doelman Peter Kroezenga te werken.

GNV-DVC
Gasselternijveen – DVC ’59 onder leiding van de prima leidende scheidsrechter De Vries…

Blessure Frank Pals
Onder aanvoering van het 16-jarige talent Wessel Koomans probeerde Gasselternijveen in de openingsfase DVC ’59 te verrassen. Dit lukte niet en na ongeveer had DVC de orde hersteld en nam het het initiatief meer en meer over, wat resulteerde in twee kopkansen in de tiende minuut. Het spelbeeld tot dat moment was erg onrustig, wat vooral kwam doordat DVC niet lekker aan de wedstrijd begon. Na een kwartier kwam rechtsback Armand Louissen goed door, maar hij zag dat Koomans zijn voorzet niet kon promoveren tot een goal. Na een half uur kreeg de thuisploeg een domper te verwerken toen Frank Pals uitviel met hamstringklachten. Samen met Koomans zou Pals moeten zorgen voor de aanvallende impulsen, hetgeen nu wel heel sterk op de schouders van Koomans kwam te liggen. In Michael van Gilsbeek heeft Gasselternijveen een tweede balvaardige aanvaller, maar om echt belangrijk te zijn voor zijn team komt de van SPW overgekomen speler toch nog wel wat gogme tekort.

Ongelukkige Pieter Hospers
De kansenverhouding was voor de thee in het voordeel van de bezoekers, maar Damian Vos en Gert Mink (vrije trap) hadden het vizier niet scherp genoeg staan. Ook Melvin Mink kreeg een kans. Kreeg, want hij werd na ruim 35 minuten spelen door Gert Sterken in de gelegenheid gebracht het doel te bestoken. De grootste kans voor Gasselternijveen kwam op naam van Wessel Koomans, die een vrije trap op de vuisten van Michel Schonewille flambeerde. Naast Sterken kende ook centrale verdediger Pieter Hospers een aantal ongelukkige momenten. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg hij een bal ongelukkig tegen de arm, waarna scheidsrechter De Vries besloot de bal op de stip te leggen: 0-1. Ook in de tweede helft moesten ploeggenoten matig werk van Hospers opknappen, voordat hij tien minuten voor het laatste fluitsignaal naar de kant ging met krampverschijnselen. Maar nog voor de rust maakte Gasselternijveen gelijk: een inzet van de verder onzichtbare Bjorn Venema belandde op de paal, waarna het voor de ingevallen Kees van Klaveren een koud kunstje was om de gelijkmaker binnen te lopen.

GNV-DVC1
Wessel Koomans haalt uit…

Tegenhouden en counteren
In het tweede bedrijf werd het verschil op de ranglijst iets duidelijker: Gasselternijveen moest zich beperken tot verdedigen, en kon alleen via spaarzame uitvallen gevaarlijk worden. Uit een corner was de goed spelende verdediger Martin Siegers dichtbij een treffer, maar hij raakte de bal niet goed genoeg. Ook was Damian Vos weer eens het eindpunt van een aanval, maar hij zag zijn poging op de lat uiteen spatten. Bij de gastheren ontwikkelde Edward MacDonald zich in deze fase tot de man van de wedstrijd. Ondanks zijn 44 jaar is de oud-prof van Haarlem topfit en een baken van rust in de Nieveenster defensie. Een kwartier voor tijd kon hij met een uiterste inspanning de grootste kans voor DVC ’59 om zeep helpen. Hiermee bleef de voorsprong van Gasselternijveen in stand, want nadat Michael van Gilsbeek onreglementair was gestopt binnen de beruchte lijnen, mocht Wessel Koomans aanleggen vanaf de stip: onberispelijk raak en dus 2-1.

Onzekere toekomst
Toen de duisternis inmiddels in begon te treden bleef Gasselternijveen hard werken om de punten in eigen huis te houden. Mede door een goed keepende Peter Kroezenga lukte dit, tot opluchting van voorzitter Piet Wolters. De aimabele Wolters ontkende niet dat het spel zeer matig was, maar toonde zich heel opgelucht met de drie punten. Door de overwinning staat Nieveen vier wedstrijden voor het einde van de competitie op een plek die de ploeg veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Het gat naar plaats dertien (en directe degradatie) is vijf punten: dit zou voldoende moeten zijn. Overigens is de toekomst voor Gasselternijveen onzeker, aangezien een aantal spelers denkt over stoppen of een vertrek: een nieuw lastig seizoen lijkt daarmee onontkoombaar…

Opstelling v.v. Gasselternijveen:
Peter Kroezenga, Armand Louissen, Edward MacDonald, Pieter Hospers (Rick Bokhorst), Alvin Boekelo, Bjorn Venema (Thom Weggemans), Peter de Geus, Gert Sterken, Michael van Gilsbeek, Frank Pals (Kees van Klaveren) en Wessel Koomans.

adverteren

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys op koers voor volgende bekerronde na zege op Mussel

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Mussel en heeft goede papieren voor de tweede ...

SPW in slotfase strijdend ten onder tegen HOC

HOC had de nodige moeite om door de defensie van SPW te komen, maar ...

Onstwedder Boys houdt lang stand tegen Glimmen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op het eigen ‘De Boskamp’ de wedstrijd tegen nummer twee ...