Terug in de tijd: Sten Vos beslist blauw-groene derby

Stadskanaal won met minimaal verschil de derby van Musselkanaal.

De altijd beladen derby tussen Stadskanaal en buurman Musselkanaal was vanmiddag niet zo enerverend als de voorgaande edities, maar daar zullen de ‘blauwen’ maling aan hebben. Want door een doelpunt van Sten Vos bleven de punten in Stadskanaal en wordt de race om het kampioenschap voortgezet. Voor Musselkanaal is er een einde gekomen aan de goede reeks in 2017 en blijft het strijden voor lijfsbehoud. 

Vos trefzeker

Matchwinner Sten Vos was in de eerste helft al dichtbij een doelpunt. Na bijna twintig minuten spelen schoot de buitenspeler hard op de paal. In de tweede helft was hij in een vergelijkbare situatie wel trefzeker. Na een goede actie van Roy Feiken kreeg Vos de bal voor de voeten en deze keer schoot hij de bal onhoudbaar achter keeper Arjan Scholte Aalbes in de kruising: 1-0.

Sten Vos (r) viert zijn treffer met ploeggenoten Pals en Geerlings (Foto’s: FC Kanaalstreek)

Goed keeperswerk

Deze voorsprong was het op dat moment verdiend te noemen. Stadskanaal was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, alleen was dit nog niet in de score tot uitdrukking gekomen. Kansen werden er voldoende gecreëerd, maar vooral door goed keeperswerk van Scholte Aalbes bleef het lang 0-0. De mogelijkheden voor Musselkanaal waren schaars, hoewel ook de gasten na acht minuten spelen de paal raakten. Doelman Royce Geerlings gleed uit en zag de inzet van Robin Gerlach op de paal belanden.

Feiken opvallend

Gerlach was voor rust de gevaarlijkste Musselkanaalster. Robbert Pals had zijn handen vol aan de snelle flankspeler en Jordy Geerlings incasseerde een gele kaart na een overtreding op diezelfde Gerlach. Bij Stadskanaal was Roy Feiken de meest opvallende man in de eerste helft. Hij legde de bal een aantal keren panklaar voor zijn medespelers en vlak voor rust spatte een mooi schot van de linkspoot op de vuisten van Scholte Aalbes uiteen. Even later kreeg Gerwin Schmitz nog de mogelijkheid om Musselkanaal op voorsprong te zetten, maar hij schoot de bal over.

Volgepakte tribune

In het eerste kwartier na rust viel er voor de vele toeschouwers (op de volgepakte tribune was geen stoeltje meer vrij) weinig te beleven. Voor de Stadskanaal-aanhang was het even schrikken toen de sterk spelende Robert Oosting naar de grond ging, maar gelukkig voor de blauwhemden kon de aanvoerder verder. Diezelfde aanhang kon na iets meer dan een uur spelen eindelijk juichen, toen Sten Vos de verdiende openingstreffer binnen schoot.

Robin Schmitz probeert de Knoalster defensie te kraken…

Aantal wissels

Stadskanaal ging vervolgens op zoek naar meer en tien minuten later had invaller Tristan Rotman de mogelijkheid de marge te vergroten. Hij kon van dichtbij koppen na een voorzet van Roy Feiken, maar ook deze inzet werd gekeerd door Scholte Aalbes. Musselkanaal-trainer Bernd van Bolhuis had inmiddels ook een aantal wissels doorgevoerd, waarna Musselkanaal achterin één op één ging spelen. Zo drukten zij Stadskanaal wel meer naar achteren, maar echt grote kansen bleven uit.

Twee keer geel

In de blessuretijd kregen de groenhemden nog dé kans op de gelijkmaker. Rolf Kaijser werd op de rand van het strafschopgebied neergelegd door Jordy Geerlings, die hiervoor zijn tweede gele kaart kreeg en kon inrukken. De kansrijke vrije trap werd vervolgens in de muur geschoten en direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van deze editie van de groen-blauwe burenruzie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen hard onderuit in Heerenveen

Zes punten uit zes wedstrijden: Nieuw Buinen zal zich de start van de competitie anders ...

SPW neemt punt mee uit Nieuwe Pekela

Het duel tussen de middenmoters PJC en SPW heeft een puntendeling opgeleverd. De gasten, ...