Nieuw Buinen wint dankzij goals van Arjan Wiegers

Nieuw BuinenHet kwam dit seizoen bij Nieuw Buinen niet zo heel vaak voor dat een andere speler dan Jeroen Buurke de hoofdrol voor zich opeiste. In de wedstrijd tegen middenmoter Steenwijk was het echter wel zo. Buurke maakte dan wel zijn 29e treffer van het seizoen, maar Arjan Wiegers trof niet minder dan drie keer doen in de met 4-1 gewonnen wedstrijd. Door de overwinning blijft Buunermond kansrijk om deel te nemen aan de nacompetitie, en hierin te strijden om promotie naar de hoofdklasse.

De overwinning kwam echter niet zo makkelijk tot stand als de uitslag doet vermoeden. Steenwijk nam na een kwartier spelen brutaal de leiding, en at de thuisploeg in die fase de kaas van het brood. Want Nieuw Buinen leek niet scherp en speelde onzorgvuldig wanneer het in balbezit was. De goal van de Steenwijkers kwam voor uit een slim genomen vrije trap, waarbij Bruce Tunjanan en doelman Robert Smit niet geheel vrijuit gingen. Het leek er op dat dit het teken was dat de oranjehemden nodig hadden om aan de wedstrijd te beginnen, want na de 0-1 werd er plots gestreden en werden er ook kansen afgedwongen. Dit resulteerde in het restant van de tweede helft in twee goals: een schot van Arjan Wiegers verraste de goalie van de bezoekers en toen Gert Lukens binnen de beruchte lijnen neer werd gelegd, mocht diezelfde Wiegers vanaf de stip raak schieten.

AW
Arjan Wiegers (archieffoto) was drie keer trefzeker tegen Steenwijk.

In de tweede helft ging de ploeg van Jan Korte op dezelfde manier door en in het eerste kwartier na rust werd de wedstrijd in het slot gegooid. Steenwijk kon tot dat moment enkel via counters gevaarlijk worden, maar de defensie van Nieuw Buinen bleek op hun hoede. De 3-1 werd ook gemaakt door Wiegers. De rossige aanvaller was met het hoofd trefzeker, wat zijn tiende treffer van het seizoen betekende. Voor topscorer Jeroen Buurke was toen het moment aangebroken om zijn naam ook op het scoreformulier te doen belanden: een prima schuiver bleek de keeper van de bezoekers te machtig. De overwinning brengt Nieuw Buinen aan de top van de stand van de derde periode. De resterende wedstrijden tegen Wolvega (11), v.v. Emmen (10) en Frisia 1883 (14) mogen normaal gesproken geen probleem vormen in de jacht naar een periodetitel en daarmee deelname van de nacompetitie.