Winnend Borger blijft in de race

BorgerErwin Kuiper, topscorer van S.V. Boger zal vanaf zijn vakantie-adres opgelucht hebben gereageerd op het bericht dat zijn ploeggenoten in Beetsterzwaag een 0-1 overwinning hadden behaald op het plaatselijke De Sweach. Hoewel iedereen recht heeft op zijn/haar vakantie zal trainer Albert Kamps ongetwijfeld niet heel gelukkig zijn geweest met de absentie van Kuiper, want hij maakte immers vijftien van de 54 treffers die tot en met afgelopen zaterdag werden gemaakt. In Friesland nam Niek Scheltinga de rol van doelpuntenmaker over.

In De Sweach trof Borger een tegenstander die nog wat had om voor te strijden, want de ploeg wil logischerwijs wegblijven van de herkansingsplaatsen. Door de nederlaag lukte die de thuisploeg niet. Overigens moest Kamps het in Beetsterzwaag ook stellen zonder Ronald Bulthuis, die vanwege werkzaamheden niet aanwezig kon zijn. Luuk Kenter, die vorige week sterk was ingevallen, kreeg als beloning voor deze invalbeurt een basisplaats. De atletische aanvaller zag zijn ploeg vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe trekken: De Sweach werd onder druk gezet, wat een paar goede kansen opleverde. In het eerste half uur hadden de spitsen van de groenhemden echter moeite met de afronding. Een inzet van Niek Scheltinga trof even later wel doel: de goalie van de thuisploeg zag er hierbij niet goed uit, maar de 0-1 stond op het bord!

Erik Joling in duel met een aantal spelers van De Sweach. (Foto: A. Oldenbeuving)
Erik Joling in duel met een aantal spelers van De Sweach. (Foto: A. Oldenbeuving)

Na het nuttigen van een kop thee  was Borger opnieuw de bovenliggende partij in de wedstrijd die qua attractiviteit weinig aanwezigen bij zal blijven. In een rommelige tweede helft konden beide ploegen amper goede aanvallen opzetten en werden derhalve ook weinig kansen genoteerd. Uiteindelijk bleek Borger de gelukkigste ploeg van de middag, want met de overwinning én de resultaten van concurrent Veenhuizen zijn de kansen op een kampioenschap iets groter geworden. De ploeg van Kamps staat momenteel op de tweede plaats, met maar één punt minder dan koploper Onstwedder Boys. Volgende week wacht middenmoter SVBO: winnen is het devies.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Noordlease/Heigro Cup: eerste speelronde

De beloftencompetitie van v.v. Klazienaveen is begonnen. In de achterliggende week speelden de meeste ...