In de kelder: vijfde klasse zaterdag

Ter Apel ’96 – NWVV: 3 – 3
Ter Apel '96In de voorlaatste Kanaalstreek-derby in de vijfde klasse D maakten Ter Apel ’96 en NWVV er een doelpuntrijke middag van, zonder dat de wedstrijd een winnaar kreeg: 3-3. Overigens had de thuisploeg hier wellicht nog het meeste recht op, want behalve de drie benutte kansen werden ook enkele opgelegde kansen onbenut gelaten door de roodhemden. Drie keer kwam men namelijk op voorsprong, maar even zo vaak werd de voorsprong weggepoetst door de bezoekers. De laatste keer dat dit gebeurde was in de absolute slotfase toen Peter Aardema een corner binnen kon koppen. Enkele minuten daarvoor dacht Rob Lutjeboer met zijn NWVVzesde treffer van het seizoen de overwinning over de streep te hebben getrokken. Na de remise blijven beide ploegen staan op de positie die men voor de wedstrijd innam. Voor Ter Apel wacht aanstaande woensdag de volgende Kanaalstreek-derby, wanneer SETA op bezoek komt op sportpark ‘t Heem.

Nieuw Balinge – SETA: 5 – 2
SETASETA zou bij een overwinning op het lager geklasseerde Nieuw Balinge in de laatste serie van het seizoen pogingen hebben kunnen ondernemen om nog wat plaatsje te stijgen op de ranglijst, maar na een 0-1 voorsprong werd uiteindelijk een stevige 5-2 nederlaag geleden. Door een snelle goal van Pascal Kiers leken de Musselkanaalsters op rozen te zitten, maar binnen enkele minuten was de stand weer in evenwicht. Hierna nam de thuisploeg het initiatief over en scoorde het voor en rust nog twee keer. In de slotfase gaf Wouter Wolgen de stand een iets vriendelijker aanblik.

Westerwolde – Wildervank: 1 – 5
Westerwolde
Binnen een half uur keek hekkensluiter Westerwolde tegen een 0-3 achterstand aan. Plaaggeest van de roodhemden was Robert Swama, die twee van de drie treffers voor zijn rekening nam. Overigens kwam de thuisploeg sneu weg toen de gelijkmaker van Thom Postma werd afgekeurd werd vanwege buitenspel. In het tweede bedrijf maakte Swama vervolgens zijn hattrick compleet. Voor Westerwolde restte niets anders dan lijdzaam toezien en het redden van de eer in de slotfase. Het was Harm-Jan Kuper die in de tachtigste minuut de 1-5 maakte.

Bron: Dagblad van het Noorden