Alteveer verliest kansloos van Protos

Beide ploegen in de strijd bij een corner
Beide ploegen in de strijd bij een corner.

Het zal in de laatste drie wedstrijden nog penibel worden voor Alteveer, na de riante nederlaag tegen de nieuwe koploper Protos. De Groningers liepen tegen kansloze 6-1 nederlaag aan, hetgeen weinig vertrouwen zal geven voor het slot van de competitie. De ploeg staat net boven de nacompetitiestreep, maar gezien het komende programma moet handhaving mogelijk zijn.

Trainer René Nijgh moest zijn opstelling voor deze wedstrijd weer enigszins aanpassen vanwege enkele blessures. Daartegenover stond de terugkeer van aanvoerder Bryan Schenkel na een schorsing. Protos begon sterk aan de wedstrijd en liet zich gelijk gelden via Roy Soppe die de paal trof. Alteveer bleek niet voldoende gewaarschuwd want na vijf minuten was het Mittendorf die de 1-0 maakte. Direct na de aftrap die hierop volgde was het weer raak voor Protos. Door slecht verdedigen kreeg Roy Soppe de gelegenheid om de 2-0 te maken en hij liet keeper Strockmeijer kansloos. Alteveer had de eerste helft maar weinig te vertellen, twee mogelijkheden van Bryan Schenkel daargelaten. De geel-zwarten kwamen wel op 2-1 door een eigen doelpunt bij Protos, wat nog enig perspectief bood voor de tweede helft.

Met deze minimale achterstand leken er voor Alteveer nog kansen te liggen in de tweede helft, maar niets bleek minder waar. Het was één richtingsverkeer richting het doel van Bert Strockmeijer, die zichzelf onderscheidde door een aantal goede reddingen. Tien minuten na rust viel de genadeklap voorde gasten nadat Protos uit een counter de 3-1 kon maken. Alteveer leek zich hierna over te hebben gegeven, werd compleet overlopen en liet de Drenten uitlopen naar 6-1.

Deze grote nederlaag betekende de vijfde opeenvolgende wedstrijd zonder winst en hierdoor is de ploeg behoorlijk gezakt op de ranglijst. De komende drie weken treft Alteveer onder meer tegen laagvlieger Gasselternijveen en hekkensluiter Zandpol. Winst tegen deze ploegen moet normaal gesproken mogelijk zijn en hierdoor is de kans op handhaving behoorlijk.