Late strafschop nekt SETA

setaIn de derde wedstrijd van dit seizoen heeft SETA een zure nederlaag moeten slikken. Nadat de blauwhemden uit Musselkanaal zich in de slotfase hadden teruggevochten tegen Twedo, bleek de thuisploeg toch nog aan het langste eind te treffen: een strafschop in de absolute slotfase betekende de 2-1, en dus de tweede nederlaag voor de ambitieuze mannen van Wilbert Arends.

Na de wedstrijd tegen Tiendeveen, die verloren ging, maar waarin wel veel strijd werd geleverd en bij vlagen goed gevoetbald, ging SETA met vertrouwen naar Veenoord. Toch was hier tijdens de wedstrijd weinig van te merken. De ploeg wist vooral in de eerste helft nauwelijks iets te creëren en de thuisploeg was in de counter nog het gevaarlijkst. Ondanks dat het spel van SETA iets verzorgder was dan het spel van de tegenstander, waren de kansjes juist aan de andere kant.

Kansenfestival
Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het Twedo dat uit een vrije trap de 1-0 maakte. Kort hierna waarna de thuisploeg met een afstandsschot ook dichtbij de 2-0, maar het was Patrick van der Werff, die het schot onschadelijk maakte. Hierna ging SETA nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier, ondanks dat het spel verre van indrukwekkend was, ook enige kansen voor. Een schot van Rolf Beekman ging over het doel, een schot van Fidel Plat raakte de paal van en ook een kopbal van Ben Davids trof helaas geen doel. Toch was het vijf minuten voor het einde van de wedstrijd raak. Na een corner van Raymond Allemekinders kreeg de bal via een Twedo-verdediger zo’n draai, dat de keeper niets anders kon als de bal door zijn benen het doel in te zien verdwijnen: 1-1.

Opgaande lijn
Toch ging SETA met lege handen naar huis: de arbiter van dienst wees Twedo in de negentigste minuut een strafschop toe en zo won de thuisploeg de wedstrijd met 2-1. Volgende week wacht voor de Musselkanaalsters de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Sweel. Dan zal de ploeg uit een ander vaatje moeten tappen om een goed resultaat te behalen. Gezien de kwaliteit in het elftal is er zeker wel wat mogelijk dit seizoen en wellicht kan juist tegen een hoger geplaatste ploeg als Sweel de opgaande lijn weer ingezet worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eenvoudige overwinning Borger op Mussel

Borger kende een makkelijke middag tegen Mussel en won met ruime cijfers.

THOS zet goede reeks voort tegen Oldambtster Boys

THOS wist opnieuw te winnen, het boekte een zege bij Oldambtster Boys en klom ...

Mussel bindt ook Erica’86 aan de zegekar

Mussel is nog altijd ongeslagen en won zaterdag eenvoudig van Erica'86.