Stadskanaal komt maar niet uit de gevarenzone

SC StadskanaalOngemeen spannend, dat is de situatie in de onderste helft van de derde klasse D van het zondagvoetbal. Eén van de ploegen die daar meer dan het zelf zou willen bij betrokken is, is SC Stadskanaal. Afgelopen zondag verloor de ploeg van oefenmeester Richard Poortman van het Coevorder Raptim: 2-1. Door deze zege is Raptim, dat nu zesde staat, eindelijk veilig. Voor Stadskanaal wacht een pittige laatste serie wedstrijden, met ontmoetingen tegen Sleen, Valthermond en Ter Apel. Daarnaast dient het restant van de wedstrijd tegen Veendam (1-0 achterstand) nog te worden afgewerkt. Deze wedstrijden moeten echter wel punten opleveren, anders is Knoal veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, of zelfs erger: degradatie.

In Coevorden waren de verschillen tussen beide ploegen niet zo heel groot, maar toch bleek Raptim de meeste gelukkige. In de beginfase probeerde de ploeg van Marc Hegeman de defensie van de in het rood spelende bezoekers vast te zetten. Dit lukte alleraardigst en binnen tien minuten kon Arnoud ten Bruggen voor het eerst deze middag doelman Geerlings een bal uit zijn net laten halen. In het restant van het eerste bedrijf deden ploegen weinig voor elkaar onder, maar had de thuisploeg wel het betere van het spel.

Jeffrey Bakker snelt langs een tegenstander (foto: Stoffer Bakker)

Ook in de tweede helft scoorde Raptim in de beginfase: nu was het Robert Mulder die combinatie met invaller Fabian Greven succesvol afrondde. Dit was voor Stadskanaal het moment om alle schroom van zich af te gooien en een tandje bij te schakelen. Dit resulteerde in meer druk op de Coevorder goal, maar honderd procent kansen leverde het offensief niet op. Tot een kwartier voor het laatste fluitsignaal, want toen was het Jeffrey Bakker die uit de kluts de aansluitingstreffer produceerde, hoewel er ook een eigen-doelpunt-luchtje aan de inzet zat. Dé kans op de gelijkmaker was in de slotfase voor Jordy Geerlings, maar zijn schot belandde op de lat, waardoor er voor Stadskanaal niets anders opzat dan het incasseren van de nederlaag, uithuilen en opnieuw beginnen.