Roy Breedveld: “SJS heeft niets te zoeken in de tweede klasse”

SJSAfgelopen zaterdag speelde SJS tegen Appingedam: de Damsters wonnen met 1-2 en namen de koppositie in de derde klasse C over. SJS staat na de nederlaag op een licht teleurstellende negende plaats, maar kan nog wel een paar plaatsjes stijgen dit seizoen. In de wedstrijd tegen Appingedam was Roy Breedveld de doelpuntmaker aan de kant van de Knoalsters. De 19-jarige student Handhaving Toezicht & Veiligheid, die op termijn aan het werk wil als politieagent, werd door de redactie van FC Kanaalstreek ondervraagd over de wedstrijd van het afgelopen weekend.

Desgevraagd omschrijft de in Nieuw Buinen woonachtige Breedveld zijn voetbal-loopbaan tot nu: “Dit is mijn veertiende seizoen bij v.v. SJS. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen als aanvallende middenvelder. Sinds ik bij de selectie van het eerste elftal zit, speel ik als valse rechtsbuiten. De 100 meter loop ik niet binnen de vijftien seconden, maar een één op één actie gaat mij meestal wel goed af. Het is wel erg wennen om nu aan de zijkant te spelen, je krijgt weinig ballen en de ballen die je krijgt daarvan verwacht iedereen dat je er wat leuks mee doet. Als middenvelder kreeg ik altijd zoveel ballen dat je altijd wel in een wedstrijd een beslissende pass kon geven. Dat is nu anders: als buitenspeler moet je veel in je vooractie doen en dat ontbreekt er bij mij wel eens aan.” 

RB
Roy Breedveld in actie tegen v.v. Appingedam

Bijna wonnen jullie van koploper Appingedam:
“Ik denk dat je kon zien dat de Appingedam-spelers veel individuele kwaliteiten hadden en dat wij een echt ‘team’ zijn. We probeerden continu veel druk vooruit te zetten, zodat Appingedam de lange bal zou gaan hanteren en dat wij daarna de duels in de lucht en de tweede ballen konden pakken. In het begin van de eerste helft ging dat ook heel goed: alle credits voor het team! Aan het einde van de eerste helft kon je zien dat we veel kracht hadden verloren met het drukzetten naar voren, dus vandaar dat het in de laatste tien minuten van de eerste helft wat moeizamer ging allemaal. Een gevolg van dit feit was de 0-1 van Appingedam.”

“De buitenspeler van Appingedam passeerde heel gemakkelijk aan de rand van de zestien twee spelers van SJS en schoot de bal in de korte hoek. In de tweede helft kwam ik erin voor Remon Scholte die zich niet meer helemaal lekker voelde. Ik was erg gemotiveerd, omdat ik de laatste zes weken niet veel gevoetbald heb en me weer beetje bij beetje fitter voel. We probeerden nog steeds volle druk op Appingedam te zetten en dat ging ons goed af. Ik scoorde de 1-1 en je kon aan iedereen zien dat er meer te halen viel, ook het publiek bemoeide zich er flink mee. Dus we wouden na de 1-1, de voorsprong forceren.”

“Helaas werd het voor ons niet veel later 1-2 door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. Hij floot voor een overtreding op het middenveld wat in mijn ogen geen overtreding was, hij gaf geen signaal dat de vrije bal genomen mocht worden en op het moment van het nemen van de vrije bal rolde de bal nog. Ik heb nog nooit zo iets mee gemaakt in het eerste van SJS. De vrije bal werd dus meteen lang gegooid over onze verdediging en de razendsnelle spits van Appingedam maakte het koelbloedig af. We werden letterlijk  zo’n beetje ‘’genaaid’’.  Niet veel later ontstond er een opstootje bij Rick Breedveld die al geel had. Rick maakte een kleine overtreding op het middenveld (wat in mijn ogen geen kaart waard was) en kort daarna stond de net ingevallen buitenspeler van Appingedam op en duwde Rick in het gezicht. De scheidsrechter vond dit een reden om zowel de aanvaller en Rick een met een gele kaart te bestraffen, dit betekende dat Rick met rood richting de kleedkamers moest. Bij ons werd het daardoor niet veel gemakkelijker. We hebben alles gegeven en hadden naar mijn mening minimaal een punt verdient. Appingedam kwam over de gehele wedstrijd gezien veel te weinig aan het voetballen toe, waar ze normaal wel heel goed in zijn.”

 Je scoorde een prachtige goal: kun je hem beschrijven?
“De bal werd vanaf de linkerflank hoog voorgegeven door Jan Springer en Johan van Klinken kopte de bal door waarna de bal achterin het strafschopgebied belandde. Ik stond daar echter nog helemaal vrij. De bal stuitte nog een keer vlak voor mij op en ik kon hem in één keer op de pantoffel vanuit de stuit diagonaal in de kruising schieten.”

RB - Apd
Breedveld als middepunt van de feestvreugde na de 1-1 tegen v.v. Appingedam

SJS lijkt ‘klaar’ dit seizoen, of zie je nog kansen op een periodekampioenschap?
“Niets is onmogelijk en de bal is rond, maar wij hebben natuurlijk wel een lastig programma. Uit naar de huidige nummer twee Gorecht, dat nog kampioen kan worden en daar natuurlijk alles voor zal gaan doen. Ik denk dat de druk bij hen ligt en wij vrijuit kunnen voetballen. Het winnen van een periodetitel zal mooi zijn, maar moet je dat wel willen als je op de negende plaats staat in de derde klasse? Natuurlijk houden we wel van een feestje en gaan we ons uiterste best doen.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen, met een nieuwe trainer?
“Ik hou niet van het uitspreken van een doelstelling over het nieuwe seizoen als je nog niet weet waar je als club aan toe bent. Wie gaan weg? Wie komen ervoor weer? Ik denk wel dat Loewie Piebes een uitstekende kandidaat is om de ploeg weer mee te laten doen bovenin de derde klasse. Ik denk dat wij daar de kwaliteiten ook voor hebben. Dit seizoen hebben we teveel onnodige punten weggegeven en hebben we te vaak gefaald. Ik denk dat als je kijkt naar de reeks die we hebben neergezet en ook de wedstrijd van Appingedam erbij pakt dat je kunt zien dat we niet veel onder doen voor de top in de derde klasse.”

Tags:

  • Show Comments (1)

  • Jannie Kuizenga

    Mooi interview Roy

    Jannie Kuizenga

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arne Joling rekent op drie punten tegen Vitesse ’63

Komende zaterdag staat op sportpark ‘De Drift’ in Borger het treffen tussen Borger en ...

Lars Hemmes: “Als ik scherp ben, maak ik er meer dan Wim Wubs”

Hij is één van de belangrijkste spelers van het vlaggenschip van SV Mussel. Daarnaast ...