Ter Apel maakt SVV ’04 kampioen

Ter Apel '96Vele ogen waren gericht op de wedstrijd tussen Ter Apel ’96 en Twedo, die donderdagavond werd ingehaald. Door het overlijden van Anne Setz werd de wedstrijd enige weken geleden afgelast. Het scenario voor aanvang: bij puntverlies van Twedo mocht SVV ’04 zich kampioen noemen. Ter Apel was er alles aan gelegen om SVV ’04 kampioen te maken, want dat zou immers betekenen dat de thuisploeg minimaal een punt aan haar totaal toe mocht voegen: in de strijd tegen degradatie zou dat pure winst zijn. Iets voor tien uur was het voor SVV ’04 ‘eindelijk’ zover, want door een 3-3 gelijkspel in Ter Apel was de ploeg kampioen.

De wedstrijd op sportpark ‘t Heem kende twee gezichten, want in de eerste helft was de thuisploeg zonder meer de sterkere van de twee. Na de thee was dit beeld omgedraaid en was Twedo de bovenliggende partij. Trainer Rik Udema had zijn team de opdracht gegeven fel te starten en de bezoekers in de persoonlijke duels af te troeven. Twedo, een ploeg die normaal gesproken veel duelkracht aan de dag legt, leek hier niet tegen opgewassen, maar ze scoorden wel de eerste goal: Sander Boer was trefzeker. Voor de rust kwamen de gastheren wel weer op gelijke hoogte, waarna in het tweede bedrijf Ter Apel iets tegen de verhouding zelfs op voorsprong kwam. Door goals van Mark Middendorp en Mark Rabbers werd deze voorsprong weer omgebogen, maar het laatste woord was aan de roodhemden: in de slotfase werd de gelijkmaker gemaakt. Namens Ter Apel waren Arjen Norder, Marcel Slimbach en Jasper Jalving trefzeker.

Door de remise heeft Ter Apel één punt meer dan hekkensluiter Zwartemeerse Boys, dat aanstaande zondag de directe tegenstander is. Winst in deze ontmoeting zal zorgen voor extra druk op tegenstanders Stadskanaal, Wildervank, ZBC en Veendam 1894, want dit zijn de ploegen die nog niet zeker zijn van een nieuw seizoen in de derde klasse van het amateurvoetbal.