Alteveer lijkt klaar voor de nacompetitie

alteveerIn de laatste competitiewedstrijd tegen HFC ’15 heeft Alteveer zich van haar beste kant laten zien. In een leuke open wedstrijd won de thuisploeg met 4-2 van de nummer twee van de ranglijst. Alteveer moest het vandaag doen zonder een vijftal basisspelers. Zodoende moest trainer Nijgh vandaag een beroep doen op een aantal spelers uit het tweede elftal.

Open wedstrijd
HFC ’15 startte iets beter aan de wedstrijd en voetbalde makkelijker dan de thuisploeg. Een enorme kopkans van Johan Honebeek was echter de enige echte grote kans voor HFC ’15. Doelman Bart Heikens wist de bal op fabelachtige wijze uit het doel te houden. Halverwege de eerste helft kwam Alteveer op voorsprong. De doelman van HFC ’15 wist de bal niet vast te houden, waarna Bryan Schenkel er als de kippen bij was om de 1-0 aan te tekenen. In het restant van de eerste helft ontspon zich een open wedstrijd met veel ruimtes op het veld. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde Alteveer de marge. Bryan Schenkel zette Damien Sedda voor de keeper en de spits faalde niet. Zo ging Alteveer met een 2-0 voorsprong rusten.

Uitblinker Schenkel
In de tweede helft begon HFC ’15 iets meer aan te dringen en Alteveer kreeg meer en meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Na tien minuten in de tweede helft wist HFC ’15 dan ook de aansluitingstreffer te maken. De wedstrijd bleef gelijk op gaan, maar Alteveer mocht van geluk spreken dat de spitsen van HFC ’15 het vizier niet op scherp hadden staan. Alteveer was in dat opzicht een stuk effectiever. Halverwege de tweede helft bracht Sander Klinkhamer middels een kopbal de marge weer naar twee. Toen een klein kwartier voor tijd HFC ’15 de 3-2 maakte, leek het toch nog lastig te worden voor de thuisploeg. Echter, Bryan Schenkel dacht daar anders over. Hij slalomde op weergaloze wijze door de verdediging van de Hoogkerkers en gaf de keeper middels een prachtige stift het nakijken.

Bargeres
Zo wist Alteveer de wedstrijd met 4-2 te winnen. De thuisploeg , met als uitblinkers Merlijn van Zon en Bryan Schenkel, kan zo met een goed gevoel richting de nacompetitie. In de eerste ronde van de nacompetitie is Bargeres de tegenstander. Alteveer start zondag aanstaande met een thuiswedstrijd en gaat op donderdag op herhaling in Emmen.