AlteveerIn de wetenschap dat een overwinning nagenoeg gelijk zou staan aan handhaving gooide Alteveer in de wedstrijd tegen hekkensluiter Zandpol alles op de aanval. Met drie spitsen zou geprobeerd worden de drie punten mee naar huis te nemen. Lang zag het er naar uit dat dit zou gaan gebeuren, maar heel ver in de blessuretijd kreeg de ploeg van René Nijgh het deksel op de neus: Zandpol maakte de 3-3. Door deze uitslag is de komende ontmoeting met streekgenoot Gasselternijveen ineens nog van groot belang.

Nog voor de wedstrijd kreeg Nijgh een eerste tegenvaller te verwerken, want doelman Strockmeijer moest afhaken: Jeffrey Tetteroo was zijn vervanger tussen het aluminium. In de beginfase werd de bedoeling van de bezoekers direct duidelijk en het was aanvoerder Bryan Schenkel die de 0-1 maakte. Schenkel, deze wedstrijd als spits spelend, rondde beheerst af. Alteveer controleerde het spel en legde Zandpol de wil op. Na een kwartier kregen de geel-zwarten een uitgelezen kans op de 0-2: Roy de Wijk werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en dus ging de bal op de stip. Bryan Schenkel had twee kansen nodig om zijn tweede van de middag aan te tekenen. Voor het drinken van een kop thee kreeg Alteveer uit een corner van Ray den Boef een mooie kans op de derde, maar de inzet verdween naast het doel. En in plaats van een marge van drie goals, gingen beide ploegen met een 1-2 stand de rust in, want Michael Jordan kopte een corner wel binnen.

Z-A
Twee Alteveersters belagen het doel van thuisploeg Zandpol

Ook in de tweede helft ging Alteveer voortvarend van start en overrompelde het de thuisploeg. Na vijf minuten spelen was het Roy de Wijk die een fout in de defensie van de blauwhemden genadeloos afstrafte. Waar iedereen die Alteveer een warm hart toedraagt dacht dat dit voldoende zou zijn voor het restant van de middag, was het Stefan Knuppe die daar anders over dacht. Hij scoorde nadat Johnny Vonk en doelman Tetteroo gezamenlijk niet handelend optraden. Deze tegenvaller zorgde ervoor dat het ritme van Alteveer gebroken was, en het spelniveau daalde. Alteveer kwam vervolgens goed weg toen een honderd procent strafschop niet werd gegeven: Johan Principaal beging een overtreding, maar deze werd niet bestraft. Een kwartier voor het einde kreeg Ray den Boef dè kans op de beslissing, maar oog in oog met de doelman van de thuisploeg faalde hij.

In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Alteveer drie tegenvallers te verwerken: eerst kreeg Rudy Akpinar zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Vervolgens viel doelman Tetteroo geblesseerd uit, waardoor verdediger Benjamin Tjarks zijn plek in moest nemen. En tot overmaat van ramp scoorde Michael Jordan na meer dan 95 minuten voetballen de gelijkmaker, waardoor Alteveer in de slotfase twee punten verspeelde. Het gat met nummer elf SVBC is nu drie punten, met nog twee wedstrijden op het programma: er is derhalve nog genoeg om voor te voetballen.