Vroege rode kaart nekt TEVV tegen kampioen WVV

TEVVTEVV heeft niet weten te profiteren van de kampioenskoorts bij WVV. De Winschoters werden vorige week met afstand kampioen in 2L, maar waren niet van plan de punten de gunnen aan de Monkers. Ook de rode kaart voor Faizel Slagveer na dik twintig minuten maakte het er voor TEVV niet makkelijker op en zo ging de wedstrijd met 1-3 verloren. Door overwinningen van Annen en Peize blijft het nog steeds spannend onderin deze competitie en moet men in de laatste twee wedstrijden tegen Velocitas en Muntendam nog punten pakken om handhaving veilig te stellen.

Al in de zesde minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong via Martijn Drent, die met een geplaatste bal Maik Timmer verschalkte. Zoals genoemd kreeg Faizel Slagveer na dik twintig minuten de rode kaart gepresenteerd door scheidsrechter Broekman. De verdediger was weliswaar te laat met zijn charge, maar deze was niet dusdanig hard van aard dat hiervoor direct rood getrokken moest worden. De scheidsrechter besloot echter anders en zodoende moest TEVV hierna met tien man verder. De ploeg verweerde zich echter kranig en kreeg via Willy Kral nog een goede kans om gelijk te maken. Oguzhan Altun kwam goed door over links maar hij wist de vrijstaande, lange spits niet te bereiken.

Jouke Faber bracht na rust Mark Schreuder in voor Rodney Romney en eerstgenoemde stichtte gelijk gevaar. Tot twee keer toe werd de bal met kunst en vliegwerk van de doellijn gehaald door Gerard Buwalda die daarbij hulp kreeg van de paal. Met de voorsprong op zak leunde WVV achterover en kwam er via de counter steeds gevaarlijk uit. Echter wist Maik Timmer de schade beperkt te houden na inzetten van Marcel Smit en Martijn Drent. De thuisploeg kreeg ook nog kansen op de gelijkmaker, maar schoten van Roy Feiken en Fernando Slageer gingen over en naast. In de zeventigste minuut gooide WVV dan eindelijk de wedstrijd in het slot, middels een stiftbal van Gert Nieboer die daarmee de stand op 0-2 bracht. TEVV was echter nog steeds niet helemaal verslagen en raakte via Schreuder en Rotman nog twee keer de paal. Invaller Mark Schreuder maakte uiteindelijk nog wel de aansluitingstreffer waardoor het de laatste minuten nog spannend bleef. Martijn Drent maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde en frommelde zijn tweede van de middag in het doel: 1-3.