Borger geeft overwinning weg en kan titel vergeten

Erik Joling wordt op de huid gezeten door een verdediger van SVBO
Erik Joling wordt op de huid gezeten door een verdediger van SVBO (foto: A. Oldenbeuving)

Mocht Borger nog titelaspiraties hebben dan moest het afgelopen zaterdag winnen van middenmoter SVBO. Bij rust leek er met een 2-0 voorsprong dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de groenhemden, maar in de tweede helft deden de gasten er een schepje bovenop en gingen met een 3-4 overwinning op zak weer richting Barger Oosterveld. Door deze nederlaag is de achterstand op koploper Onstwedder Boys nu opgelopen tot vier punten en met nog twee wedstrijden te gaan is de kans op een kampioenschap waarschijnlijk alleen theoretisch nog mogelijk.

Trainer Albert Kamps begon met Luuk Kenter in de spits en liet onder andere topscorer Erwin Kuiper op de bank, die terugkeerde van vakantie. Deze wisseling leek de ploeg geen windeieren te leggen want binnen een kwartier had Kenter zijn ploeg al op een 2-0 voorsprong gezet. Borger had de eerste helft weinig te duchten van de tegenstander en kreeg vlak voor rust via Erik Joling nog dé kans op 3-0, maar deze was helaas niet aan hem besteed.

Door de misser van Joling voor rust zag SVBO nog kans om wat aan de achterstand te doen en kwam daardoor fanatiek uit de kleedkamer. De Emmenaren kwamen terug tot 2-2, maar zagen vervolgens Borger toch weer op voorsprong komen via Niek Scheltinga. Hiermee leek de ploeg goed weg te komen, echter ging het in de slotfase alsnog helemaal mis. SVBO schakelde nog een tandje bij en boog de achterstand om in een 3-4 voorsprong.

Zo werd Borger geklopt op basis van mentaliteit en zag het de kans op het kampioenschap vervliegen. De ploeg staat nu vierde in de competitie en tweede in de derde periode achter Onstwedder Boys. Wanneer de Drenten de laatste twee wedstrijden winnen en de Onstwedders kampioen worden, nemen zij de periode over en mag men via de nacompetitie proberen om te promoveren naar de derde klasse.

 Bron: www.tweenul.nl

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer in derby langs Pekelder Boys

Door de derby tegen Pekelder Boys te winnen heeft Alteveer meer en meer afstand ...

JVV verliest van Weiteveense Boys

JVV bood een helft goed partij, maar in de tweede helft was het niet ...

Borger wint derby bij SJS en blijft in de race om het kampioenschap

Borger deed uitstekende zaken met de overwinning op SJS en blijft vol in de ...