Gasselternijveen de gelukkigste in Alteveer

Veel strijd bij Alteveer - Gasselternijveen (foto: www.tweenul.nl)
Veel strijd bij Alteveer – Gasselternijveen (foto: www.tweenul.nl)

Tijdens de voorlaatste competitieronde was Gasselternijveen de grote winnaar in de Kanaalstreek-derby tegen Alteveer. In een wedstrijd vol spanning, maar zonder hoogstaand spel trokken de mannen van Ludie Hulshof een 1-3 zege over de streep. Hierdoor is rechtstreekse degradatie afgewend door Nieveen, wat op zichzelf een goede teamprestatie is, gezien de stand van de ranglijst halverwege de competitie. Voor Alteveer wacht nog een pittige laatste competitieronde. SVBC won en dus staan beide ploegen op 26 punten. Wanneer de ploeg van René Nijgh hetzelfde resultaat haalt als de ploeg uit Barger Compascuum, zijn de geelhemden veilig. Anders wacht de nacompetitie.

De aanwezigen waren het na afloop van de wedstrijd over één ding eens: Alteveer had deze wedstrijd kunnen en misschien wel moeten winnen. Want vooral in de eerste helft kregen de gastheren enkele mooie kansen om Gasselternijveen pijn te doen. Maar waar paal, lat en keeper Rutger Drent de geelhemden van het scoren afhielden, was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap van Armand Louissen werd door Michael van Gilsbeek erg fraai in het doel gewerkt: een fraaie volley in de bovenhoek. Dit was het teken voor Alteveer om opnieuw druk te zetten op de Nieveenster defensie. Dit leverde meerdere kansen op, en de gasten konden niet anders dan via spaarzame counters gevaar stichten. Uiteindelijk hielden de bezoekers met het nodige kunst- en vliegwerk de voorsprong vast.

De tweede helft gaf eenzelfde wedstrijdbeeld. De voor Gasselternijveen belangrijkste overeenkomst was het feit dat ook nu uit één van de toch wel weinige kansen werd gescoord. Frank Pals omzeilde de buitenspelval en mocht van scheidsrechter Poort de 0-2 aantekenen. Door aanvoerder Bryan Schenkel werd de marge weer teruggebracht, want hij benutte een terecht toegekende strafschop feilloos. De fase die daarna volgde leek sterk op de eerste helft, maar onder leiding van de soeverein verdedigende Edward MacDonald hield Gasselternijveen stand. In de slotfase kon een uitval worden gepromoveerd door een doelpunt, waarmee de zege een feit was: Emiel Zwiep was de maker van de bevrijdende treffer.

A-G1
Actie voor de goal… (foto: www.tweenul.nl)

Alteveer treedt zondag aan tegen DSC ’65 in de strijd tegen nacompetitie. Gasselternijveen ontvangt het reeds gedegradeerde Zandpol en zal in deze wedstrijd vooral blessure- en schorsingvrij willen blijven voor de naderende nacompetitie tegen EHS ’85 en SVZ.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tien goals in één helft voor SJS 4

Het SJS-publiek dat zaterdagmiddag teleurgesteld huiswaarts keerde na de 1-2 nederlaag van de hoofdmacht ...

Westerwolde kan doelstelling aanpassen na nederlaag tegen Muntendam

Was er voorafgaande aan de maand april bij Westerwolde nog steeds het geloof uiteindelijk ...

Mussel verliest nipt van SVBO

Mussel ging bij zijn terugkeer in de vierde klasse nipt onderuit.