SV Mussel moet meerdere erkennen in Elim

MusselWaar Borger in 4D in eigen huis een forse overwinning boekte, ging SV Mussel met 1-3 onderuit. Tegen het sterke Elim hielden de Groningers lang hoop op een punt, maar uiteindelijk ging de overwinning verdiend naar de gasten. Dit vond ook trainer Jan Moes, die te kennen gaf dat Elim de beter voetballende ploeg was, maar niet tot grote kansen kwam.

Counter
Vanaf het eerste fluitsignaal was het Elim dat de bal vrolijk rond liet gaan en Mussel dat achterover leunde. De gasten hadden dan ook grote moeite de verdediging van Mussel te slechten en de thuisclub loerde op de counter via de snelle Wim Wubs. Dit was dan ook het beeld van de eerste helft, waarin niet werd gescoord.

Gelukkig
Een paar minuten na rust kwam Mussel gelukkig op voorsprong, nadat een voorzet vanaf de zijkant in het eigen doel werd gewerkt door een verdediger van Elim. Lang konden de roodhemden hier niet van genieten, want twee minuten later was het alweer gelijk toen Elim scoorde uit een corner. Hierna was het verzet van Mussel gebroken en was het wachten op de 1-2. Deze viel in de 77e, nu via een eigen doelpunt van Richard Wubs. In de laatste minuut werd het zelfs nog 1-3, waarmee de wedstrijd definitief beslist werd.

Een terechte nederlaag dus, ondanks de prima werklust aan de kant van Mussel. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij SC Angelso in Emmen, dat ook nog op nul punten staat.

SV Mussel – SC Elim 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 49. e.d. Elim 1-0, 51. 1-1 Elim, 77. Richard Wubs 1-2 (e.d.), 90. 1-3 Elim

Opstelling SV Mussel: Rene Folkers; Erwin Wijnholds, Mark Mulder, Richard Wubs ©, Nick Uil; Rick Osnabrugge (80. Robert Boels), Simon Hidding (81. Koen Hoogmoed), Arjan Raveling, Jordi Siepe (70. Peter Boxem), Rolf Smidt; Wim Wubs

Gele kaarten: Rick Osnabrugge, Richard Wubs

Scheidsrechter:  W. Scholtens (Sellingen)

Bron: tweenul.nl