Onstwedder Boys promoveert na verlenging ten koste van SJS

Onstwedder Boys promoveerde ten koste van SJS naar de derde klasse.

Foto Brigitte de Wijk, Onstwedder Boys versloeg SJS en promoveert naar de derde klasse, SJS speelt volgend seizoen weer in de vierde klasse

Eind goed, al goed! Dat zullen de vele supporters van Onstwedder Boys zaterdagmiddag in Musselkanaal gedacht hebben na de zwaarbevochten 3 – 2 overwinning op SJS uit Stadskanaal. Na 90 minuten spelen stond het 2 – 2, waarna een verlenging volgde. In de verlenging scoorde alleen de ploeg uit Onstwedde, waardoor promotie naar de derde klasse een feit was. Belangrijk deze middag was de rol van Sem Nieuwenhuis, die twee keer scoorde.

Voor ongeveer 750 toeschouwers begon het duel met vuurwerk en veel rook: zowel oranje als blauwe rook bedekten het speelveld. Toen het rookgordijn was opgetrokken kon de pas 20-jarige scheidsrechter Mendé Bosma uit Surhuisterveen voor het begin van de wedstrijd fluiten. De scheidsrechter maakte een voortreffelijke indruk deze middag, zat overal kort op en de kans is groot dat we in de nabije toekomst meer van hem gaan horen. Onstwedder Boys won vorige week vrij eenvoudig met 4 – 2 van HSC, terwijl SJS na strafschoppen te sterk was voor FC Assen.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de ploeg uit Stadskanaal. De bal wordt vanaf rechts voorgezet, waarna Marcel Paans nog net redding kan brengen. In de tegenstoot komt een schot van Harm Visser recht in de handen van keeper Brian de Jonge. Na tien minuten spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Jarno Sterenborg gaat aan de linkerkant goed door en zet de bal voor, waarna Sem Nieuwenhuis alert reageert en beheerst de 1 – 0 binnenschiet. SJS krijgt via Thom Boels de kans om gelijk te maken. Na een fraaie solo dribbelt hij het strafschopgebied binnen, maar zijn schot wordt uitstekend gekeerd door Rein Koudstaal in het doel van Onstwedder Boys. De verdediging van Onstwedder Boys blijft in de eerste helft knap overeind en SJS weet nauwelijks gevaar te stichten. Namens Onstwedder Boys wordt Jarno Sterenborg nog een keer gevaarlijk, maar zijn schot wordt geblokt.

Het volledige verslag is te lezen via: SJS – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info

Brigitte de Wijk maakte een prachtig fotoreportage van de Kanaalstreekderby, deze is te vinden via de volgende link: Onstwedder Boys – SJS