SJSVoor SJS staat er al enkele weken niet meer dan de sportieve eer op het spel: de ploeg van scheidend oefenmeester Harris Huizingh is verzekerd van een nieuw seizoen in de derde klasse en kan de huidige jaargang in alle rust afwerken. Maar alle complimenten aan de Knoalsters, want men gaat voor de punten, waarbij het zichzelf voor het eerst in drie wedstrijden beloond zag worden. Wel moet opgemerkt worden dat de vorige twee wedstrijden tegen koplopers Appingedam en Gorecht werden gespeeld. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag dus gewonnen: Lycurgus werd met 3-2 verslagen.

Doordat beide ploegen het vooral van combinatievoetbal moeten hebben, ontwikkelde zich een aantrekkelijk duel aan de Julianastraat. Dat SJS in de eerste helft de bovenliggende partij was, stemde de aanhang uiteraard tevreden. Lycurgus werd incidenteel gevaarlijk via Arvin Knol en Frank van der Veen, maar verder had de thuisploeg niet veel te vrezen. Aan de hand van vormgever Richard Veldhuis werd aanval na aanval opgezet. De beloning voor het prima eerste kwartier kwam in de vorm van een goal van Johan van Klinken. Nadat hij zich vrij gekapt had, schoot hij de bal onberispelijk tegen de touwen.

In het restant van de eerste helft bleef SJS oppermachtig, maar verzuimde het om de score verder uit te bouwen. Rond de veertigste minuut kreeg het hiervoor de rekening gepresenteerd, want feitelijk uit het niets kon Lycurgus de gelijkmaker aantekenen. Arwin Bolt was attenter bij een corner en verschalkte met zijn hoofd Marthyn van der Zande. Toch leek SJS met een voorsprong de rust in te gaan: het was Roy Breedveld die voorbereidend werk van Kay Rijkens tot een doelpunt kon promoveren. Maar in de laatste seconden van het eerste bedrijf was het opnieuw raak. Weifelend optreden van de verdediging van de gastheren werd door Frank van der Veen zonder pardon afgestraft: 2-2.

Ook in de tweede helft liet de thuisploeg zien dat het graag wilde winnen. In de beginfase na de hervatting kreeg het hiervoor ook de beloning, want Johan van Klinken realiseerde de derde voorsprong van de middag. Het was voor de spits alweer zijn 23e treffer van het seizoen, waarmee hij onbedreigd topscorer van zijn ploeg is. In de fase na de derde goal kreeg Jan Springer een mooie kans op de 4-2, maar doelman Steven de Haan kwam als sterkste uit de tweestrijd.  De bezoekers uit Groningen probeerden het in het laatste deel van de ontmoeting met een meer opportunistische strijdwijze, wat een aantal hachelijke momenten opleverde voor het doel van Van der Zande. Tot opluchting van SJS bleven goals uit en was de tiende zege van het seizoen een feit.