Borger stelt nacompetitie veilig tegen SVBS ’77

De reeds gestopte Arne Joling mocht nog een paar minuten invallen.
De reeds gestopte Arne Joling mocht nog een paar minuten invallen.

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen heeft Borger zich verzekerd van het spelen van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De ploeg van Albert Kamps moest op bezoek in Overrijssel bij SVBS ’77, dat door degradatie volgend jaar een niveau lager uitkomt. Wellicht dat Borger hierdoor iets te lichtzinnig deze wedstrijd in ging, want gemakkelijk ging het allerminst. De drie punten gingen uiteindelijk wel mee in de tas en de ploeg kan zich opmaken voor de strijd om promotie.

Door diverse personele problemen moest trainer Kamps zijn opstelling behoorlijk aanpassen en sloot zelfs de gestopte Arne Joling nog aan als reservespeler. Voor rust speelden de groenhemden niet best, maar stond het door twee treffers van Niek Scheltinga wel op een welkome voorsprong. Deze tussenstand had nog hoger uit kunnen vallen mits de spelers wat zorgvuldiger met de kansen om waren gegaan.

SVBS ’77 gaf zich na rust nog niet gewonnen en vol overgave gingen zij de strijd aan met Borger. Dit leverde enkele kansen op, maar paal en lat stonden een treffer nog in de weg. De aansluitingstreffer viel uiteindelijk wel in de 59e minuut en zo moesten de gasten oppassen dat zij geen punten gingen verspelen tegen de hekkensluiter. Door een domme rode kaart voor Sander Zaal leek het helemaal mis te gaan voor Borger, maar gelukkig voor Zaal zorgde Luuk Kenter vlak daarna voor de bevrijdende 1-3. Kenter bleef hierna met zijn snelheid veel gevaar stichtten in de counter en het was dan ook wonderlijk dat de gevaarlijkste man aan Borger zijde werd gewisseld voor Arne Joling. In de slotfase was het geloof bij de thuisploeg weg en ook Borger geloofde het wel, waardoor de score bleef steken op 1-3.

Volgende week speelt Borger haar laatste competitiewedstrijd, thuis in de Kanaalstreek derby tegen Mussel. Hierin kan de ploeg vertrouwen tanken voor de komende nacompetitiewedstrijden, waarbij het te hopen is dat de ploeg dan weer kan beschikken over de geblesseerde, afwezige spelers.

Bron: www.tweenul.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weer geen winst voor SC Stadskanaal

Na drie gelijke spelen en al vijf wedstrijden zonder de volle winst, kon Stadskanaal ...

Blik op 2L: Annen en ASVB in balans

Annen en ASVB hebben elkaar in balans gehouden. Beide ploegen scoorden één keer en ...