Middenmoter SJS sluit af met nederlaag

SJSIets met ‘des keizers baard’: deze omschrijving was van toepassing op de laatste wedstrijd van SJS van dit seizoen. Het afscheidsduel van trainer Harris Huizingh werd in Uithuizermeeden met 2-0 verloren van De Heracliden. Dat de bezoekers wellicht iets weinig kregen deerde SJS achteraf niet zo heel veel. De thuisploeg was er wel heel gelukkig mee: zij gaan de nacompetitie in. De Knoalsters sloten het seizoen op een verdienstelijke achtste plaats af: aan de nieuwe trainer Loewie Piebes de taak om SJS door te laten groeien naar de (sub)top van de derde klasse.

Juist het feit dat De Hercaliden om een periodetitel speelde gaf in de afsluitende wedstrijd de doorslag. De thuisploeg was simpelweg scherper dan de equipe van Huizingh. Wel was SJS, zoals vaker dit seizoen, de ploeg die het spel probeerde te maken, waar de tegenstrever het probeerde met lange ballen op de voorwaartsen. Deze speelwijze leverde niet veel gevaar op voor het doel van doelman Van der Zande, maar hij moest wel één keer vissen. Onbedoeld was het Richard Veldhuis die aanvaller Zuidema van de thuisploeg in staat stelde te scoren. Zuidema deed dit nog niet, maar het verzilveren van de rebound bleek voor Sebe Jan Vogel een eitje. Voor de thee waren KayRijkens en Jan Springer kansrijk voor SJS, maar hun inzetten leverden geen goals op.

In het tweede bedrijf profiteerden de gastheren van de ruimte die SJS hen liet: er werd een offensief opgestart om de gelijkmaker te forceren, maar ook na de rust konden de bewoners van de Julianastraat de kansen niet benutten. Kay Rijkens was nog het dichtste bij een treffer, maar zijn inzet raakte de paal. Twee keer hoopte SJS op een strafschop, maar in beide gevallen besliste de arbiter van dienst anders: dit gold overigens ook voor twee situaties voor het Knoalster doel. Nadat Robin Zuidema tien minuten voor tijd de buitenspelval omzeilde, besliste hij koelbloedig de wedstrijd. Hiermee eindigde het seizoen van de blauwhemden op de achtste plaats, met 33 punten uit 26 wedstrijden.

Bron: www.vvsjs.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen slaat Bellingwolde van zich af

Sellingen heeft ook haar tweede wedstrijd van deze competitie in winst omgezet. Op bezoek ...

Vliegende start voor Valthermond

Het eerste elftal van Valthermond is het seizoen op indrukwekkende wijze begonnen. De blauw-witte ...