Onstwedder Boys houdt punt over aan spektakelstuk

onstwedder_boysOnstwedder Boys leek een mooie middag te gaan beleven tegen koploper Boerakker. Want na een half uur spelen op het eigen ‘De Boskamp’ stonden de oranjehemden met 3-0 voor. De mannen van Fokke de Jonge konden deze weelde echter niet dragen: na iets meer dan negentig minuten stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Flitsende start
Al na drie minuten spelen kreeg Peter Orsel een mooie kans na een uitstekende pass van Taco Koudstaal: de aanvaller plaatste de bal echter te hoog. Amper tien minuten later was het via Gerko Scheper wel raak. Scheper reageerde attent op een lange bal van Gerben Meems en vrij voor keeper Heidinga bleef hij rustig: 1-0. Na iets meer dan een kwartier spelen werd Heidinga voor de tweede keer gepasseerd. Bij een vrije trap van Gerben Meems ging de goalie opzichtig in de fout, waarna hij zelf als maker van de 2-0 de boeken in ging.

Strafschop
De dubbele achterstand was voor de koploper het sein om zich wat meer met de wedstrijd te bemoeien. Nadat Michel Wardenier een waarschuwingsschot loste, leek Joey Hummel de aansluitingstreffer te gaan maken: een overtreding op Sale Rozema werd bestraft met een strafschop. Het was echer Rein Koudstaal die als winnaar uit de strijd kwam, door de elfmeter te keren. Waar de marge bijna werd gehalveerd, breidde Gerko Scheper deze nog voor het half uur uit, nadat Rutgert Tipker hem bediende: 3-0.

Aansluitingstreffers
Hiermee bereikten beide ploegen niet de rust, want Boerakker wist via Lucas Dijk de 3-1 te maken. Na slecht wegwerken door de Onstwedder defensie leek de bal over de lijn te gaan, maar Sven Jaeger ruimde de bal weg. Het bleek echter uitstel van executie, want Dijk wist de volgende kans wel langs Koudstaal te werken. Halverwege was de marge zelfs teruggebracht tot één goal toen Joey Hummel uit een corner binnen kon tikken: 3-2.

Op het randje
Het aantal kansen in de tweede helft was een stuk kleiner. De spanning in de wedstrijd vergoedde veel en de spelers zochten af en toe het randje van het toelaatbare op. Dit leverde de arbiter van dienst handenvol werk op. Namens Onstwedder Boys had Gerko Scheper de overwinning over de streep kunnen trekken door de 4-2 te maken, maar oog in oog met doelman Heidinga faalde de jonge aanvaller. Boerakker werd in het tweede bedrijf vooral gevaarlijk via vrije trappen en schoten van afstand. De koploper werd echter in het zadel geholpen door Nick Wagenaar.

Turbulent slot
Wagenaar maakte opzettelijk hands en scheidsrechter Ndjialeu kon niet anders doen dan Wagenaar zijn tweede gele kaart tonen. Boerakker wist de overtal-situatie goed te benutten en maakte de 3-3: invaller Menco Oedzes schoot vanaf ongeveer twintig meter raak. In de resterende tijd kreeg Ralph Twijnstra ook zijn tweede gele kaart, maar werd er niet meer gescoord. Al met al een enerverende middag met veel goals een kaarten.