Sterke reeks levert titel op voor Onstwedder Boys

o-boys-kampioen
Dolle vreugde bij de spelers van Onstwedder Boys na het behalen van de titel

Op de laatste speeldag van het seizoen is Onstwedder Boys kampioen geworden van de vierde klasse D. Door de laatste acht wedstrijden winnend af te sluiten passeerde de ploeg van Fokke de Jonge de concurrenten op de ranglijst en werd de titel in eigen huis door een 2-0 overwinning op Elim veilig gesteld.

Grote man aan Onstwedder zijde in de eerste helft was keeper Rein Koudstaal. De keeper, later uitgeroepen tot speler van het jaar, toonde zijn klasse door in de beginfase meerdere keren Elim van het scoren af te houden. De gasten waren in de eerste helft de betere ploeg en had het meeste balbezit, maar de oranjehemden lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en kwam zelfs op voorsprong. Peter Orsel loste een schot, waarna Harm Visser in de rebound de 1-0 kon maken. Hierna was het woord aan Onstwedder Boys, dat vlak voor rust zelfs op 2-0 wist te komen. Een lange vrije bal leek door iedereen gemist te worden, maar daar was ineens Chris Strockmeijer die knap met het hoofd wist te scoren.

Na rust had Gerben Meems de beslissing op de schoen, maar zijn schot ging via keeper Benjamins net langs de verkeerde kant van de paal. Ook uit de corner die daarop volgde moest Meems zijn meerdere erkennen in de keeper. Met de 2-0 voorsprong op zak controleerde de thuisploeg de wedstrijd en ondanks een paar speldenprikjes van Elim kwam de voorsprong niet in gevaar. Rutgert Tipker had de middag zelfs nog iets mooier kunnen maken door de 3-0 op het bord te zetten, maar hij wachtte te lang en daarmee was zijn kans verkeken.

Door deze overwinning is het kampioenschap een feit en keert Onstwedder Boys na twee seizoenen weer terug naar de derde klasse. Dit onder leiding van trainer Fokke de Jonge, die in zijn eerste seizoen gelijk promoveert met zijn ploeg. Een prima prestatie!