TEVV mist kans op winterkampioenschap

logo_tevvTEVV kan uitstekende cijfers overleggen na de eerste seizoenshelft. Er werd slechts twee keer verloren en één keer gelijk gespeeld, maar toch moeten zij het winterkampioenschap laten aan Germanicus. In de laatste wedstrijd voor de verplichte rust verloren de Mondkers met 2-0 op het kunstgras bij Helpman.

Langs de paal
De ploeg van Hans Kamphuis moest zichtbaar wennen aan het kunstgras op de Esserberg, waardoor Helpman in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Tim van der Molen en Issa Gitenge kregen mogelijkheden, maar tot scoren kwamen zij niet. Aan de andere kant kwam Jan Jaap Wever een teenlengte te kort om de openingstreffer te kunnen maken. Het duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar beide ploegen elkaar geen ruimte gunden. In de laatste vijf minuten voor de rust ontstonden nog drie gevaarlijke momenten voor beide doelen. Eerst was het Jan Jaap Wever die vlak voor het doel de bal niet langs de keeper kreeg en vervolgens trof Sander Marissen met een mooi schot de deklat. Aan de andere kant moest doelman Wim Kok ingrijpen op een schot van afstand, welke hij nog net langs de paal kon tikken.

Over de knie
TEVV leek na de eerst helft gewend aan het kunstgras en zij begonnen de tweede helft dan ook sterk. Nick Berends kwam veelvuldig mee op om gevaar te stichten en een overtal situatie te creëren. Dit gegeven betekende ook dat Helpman er gevaarlijk uit kon komen en dit betekende in de 51e minuut de 1-0. Danny Dijkstra liet vanaf links een goede voorzet los en Tim van der Molen schoot raak bij de tweede paal. Trainer Kamphuis greep gelijk in en bracht twee verse krachten, waaronder Willy Kral. De kopsterke spits kon echter slecht bereikt worden en werd dus slechts af en toe gevaarlijk. De tegenstander bleef op de counter wel gevaarlijk en toen TEVV in de laatste minuten alles op de aanval gooide werd dit hen fataal. Invaller Concalves Lopez ging na een actie over de knie bij Ronny Zwikker en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Issa Gitenge schoot raak en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal nog in winterslaap

Op zondagmiddag mocht middenmoter Musselkanaal voor het eerst in 2015 weer aantreden voor de ...

Wildervank in doelpuntenfestijn langs SC Angelslo

Wildervank won met ruime cijfers van Angelslo en draait goed mee in de zaterdag ...