Ter Apel grijpt laatste strohalm in derby tegen Stadskanaal

skn-taHet belang van de wedstrijd tussen Ter Apel en Stadskanaal was voorafgaand aan het duel helder: Ter Apel moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen en Stadskanaal had de drie punten nodig om rechtstreekse handhaving veilig te stellen. Dit was tijdens de wedstrijd ook overduidelijk te zien, beide ploegen speelden vooral voor rust erg matig, maar de spanning vergoedde veel. In de tweede helft liet Ter Apel zien over de juiste mentaliteit te beschikken en mede door de impulsen van Garik Ghazarjan wonnen de rood-zwarten verdiend met 3-0. Door deze uitslag eindigen beide ploegen samen met ZBC op 27 punten en gaan zij onderling strijden voor één plaats in de nacompetitie. De twee verliezers degraderen en komen volgend jaar uit in de vierde klasse.

IMG_6672
Sten Vos (voorgrond) snelde in de eerste helft nog regelmatig zijn tegenstander voorbij

Het duel werd afgewerkt op het kunstgrasveld op sportpark ‘t Heem, waarbij het 90 minuten lang vrijwel niet droog is geweest. Dit kwam het voetbal zeker niet ten goede: beide ploegen hanteerden veelvuldig de lange bal, welke negen van de tien keer de voorwaartsen niet bereikten. De thuisploeg probeerde af en toe nog wel fatsoenlijk op te bouwen, maar werden daarbij vroegtijdig onder druk gezet wat leidde tot balverlies en mogelijkheden voor Stadskanaal. De buitenspelers Sten Vos en Pasha Ekinci waren voor rust gevaarlijk namens de gasten, waarbij vooral Ekinci opviel door zijn balvaardigheid en schoten van afstand. Aan de andere kant was het de altijd gevaarlijke, sluwe spits Arjen Norder die namens de thuisclub enkele mogelijkheden kreeg. Na een kwartier mocht Norder doorgaan op keeper Geerlings, maar wist hij de doelman niet te passeren. Zijn collega aanvaller op rechts, Garik Ghazarjan, kreeg dik tien minuten later een grote kans, maar zijn lob verdween naast het vijandelijke doel. Meer grote kansen vielen er voor rust niet te noteren, waardoor beide ploegen met de brilstand de kleedkamer in gingen.

De tweede helft begon met een felle regenbui en in tegenstelling tot de eerste helft regende het nu ook kansen over en weer. Pascal Kok had grote moeite met de behendige Ghazarjan en werd bijgestaan door keeper Geerlings die een kans van de kleine aanvaller verijdelde. Aan de andere kant zag Rick Schlimbach zijn prima schot uiteenspatten op de vuisten van Brian de Jonge. In de 61e minuut volgde dan eindelijk het eerste doelpunt van de wedstrijd. Geerlings wist een goed schot nog net over de lat te tikken, maar uit de daaropvolgende corner was het raak. Het was Ghazarjan die na een kluts de 1-0 binnen schoot. Vlak daarna kwam Stadskanaal al bijna op gelijke hoogte, nadat een harde voorzet vanaf links bijna in eigen doel werd geschoten door een Ter Apel verdediger. In de 70e minuut werd het allemaal nog erger voor de Knoalsters. Rechtsback Martijn Ulenreef kreeg de rode kaart gepresenteerd na een harde, ongelukkige tackle op de enkels van een tegenstander en dit betekende dat de gasten met tien man verder moesten. Bij de thuisclub werd vervolgens de snelle buitenspeler Roel Uil gewisseld door trainer  Udema, ten faveure van de jonge Daan Stam. Koud in het veld werd de jongeling na een goede actie van Ghazarjan in stelling gebracht en schoot de bal onder keeper Geerlings door: 2-0. Twee minuten later volgde de bevrijdende 3-0 door Arjen Norder, die na een goede steekpass de doelman kansloos liet. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en verlieten de eerste teleurgestelde Knoalsters het sportpark. In het laatste kwartier was het geloof weg bij Stadskanaal en verder dan een goed schot in de laatste minuut van aanvoerder Tom Meijers kwam Ter Apel ook niet meer.

IMG_6699
Na een corner schiet Garik Ghazarjan (7) de openingstreffer achter Royce Geerlings

Na afloop was er blijdschap bij de Ter Apelers, want door de gunstige uitslagen op de andere velden hebben zij rechtstreekse degradatie voorlopig weten af te wenden. Bij Stadskanaal heerste er vooral grote teleurstelling en ongeloof, want hoe kon de ploeg in zo’n belangrijke wedstrijd niet thuis geven?! Het bestuur van Stadskanaal was dezelfde mening toegedaan, want zij besloot later trainer Richard Poortman verantwoordelijk te houden voor de slechte prestaties en stelden hem op non- actief. Zijn taken worden tijdens het drieluik tegen ZBC en Ter Apel overgenomen door Jordi Nijgh (en Hiske de Vries) en eventueel daarna in de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal boekt cruciale overwinning op Titan

Het ‘zes puntenduel’ tussen Musselkanaal en Titan is vanmiddag met 2-1 gewonnen door de ...

Dadendrang Gieten nekt Musselkanaal

“Dit was een heel belangrijke!”, was hetgeen Jouke-Jan Meertens, trainer van Gieten, de overige ...

Valthermond schiet tegen Veendam 1894 het halve dozijn vol

Een uitstekende start voor Valthermond, dat met ruime cijfers won van Veendam 1894.