TEVVTEVV, dit seizoen debutant in de tweede klasse, heeft door een overwinning op Muntendam handhaving veilig gesteld. De Groningers hadden nog een klein kansje op lijfsbehoud via de nacompetitie, maar door de 4-2 nederlaag is de ploeg van Jack Boneschansker rechtstreeks gedegradeerd. Met deze drie punten erbij eindigen de Mondkers op een verdienstelijke negende plaats op de ranglijst, een positie waar men voorafgaand aan het seizoen zou hebben getekend.

De ploeg van Jouke Faber wilde niets aan het toeval overlaten en ging vol overgave op zoek naar doelpunten. In de tweede minuut leverde dit al een kans op voor Emil Jacksteit, maar zijn pegel werd gepakt door keeper van Delden. In het eerste kwartier volgden er nog kansen voor onder andere Tristan Rotman en Denny Feiken, maar gescoord werd er nog niet. De 1-0 viel uiteindelijk rond de 30e minuut en werd door verdediger Alexander Norder binnen gekopt. TEVV was vele malen beter dan de opponent, echter werd de score niet uitgebouwd en zodoende kregen de bezoekers hoop op een goede afloop. Dit gevoel werd nog eens versterkt door gelijkmaker vlak voor rust. Het was Henri Hut die bij de tweede paal prima raak kopte.

Deze tegenvaller vlak voor rust deerde de thuisploeg niet, want ook in de tweede helft waren de geel-blauwen de betere. In de 49e minuut leverde dit alweer de voorsprong op door Tristan Rotman, na een goede voorzet van Rodney Romney. Beide spelers komen volgend seizoen weer uit voor SC Stadskanaal, die hun aanvallende kwaliteiten goed kunnen gebruiken. Vanwege de gunstige tussenstand tussen Titan en Peize gingen de Muntendammers nog op zoek naar doelpunten, maar doelman Maik Timmer hield het aantal tegentreffers op één. Hij was ook mede verantwoordelijk voor de 3-1, want met een verre trap bracht hij Mark Schreuder in stelling die op zijn beurt een niet te missen kans bood aan Romney: 3-1. Hiermee was de wedstrijd nog niet gespeeld, want het was wederom Hut die de aansluitingstreffer maakte. TEVV was hier niet van onder de indruk en via Emil Jacksteit brachten zij de marge weer op twee.

Volgend seizoen speelt TEVV dus weer in de tweede klasse, maar moet dat wel doen met een nieuwe trainer en een grotendeels andere basis. Onder andere keeper Maik Timmer vertrekt naar SPW en zoals gezegd komen Rotman en Romney, maar ook Roy Feiken volgend jaar uit voor Stadskanaal. In de komende periode zal duidelijk worden welke spelers de overstap maken naar Tweede Exloërmond, maar eerst is het tijd voor de zomerstop.