Daan Stam behoedt slecht Ter Apel voor puntenverlies

Ter Apel '96Na vorige week DSC ’65 te hebben verslagen kwam afgelopen weekend laagvlieger Witteveense Boys ’87 op bezoek in Ter Apel. De ploeg van Rik Udema speelde een slechte wedstrijd en mocht haar handen dicht knijpen met drie punten. Na een 3-0 voorsprong kwamen de gasten in de 87e minuut langszij en leek men genoegen te moeten nemen met een gelijkspel. Echter was daar Daan Stam die zijn ploeg alsnog de overwinning bezorgde.

Redelijk voetbalgehalte
De eerste helft was nog van een redelijk voetbalgehalte. Garik Ghazarjan kreeg in het begin van de wedstrijd twee goede kansen, maar scoren lukte hem niet. Dit lukte Gugunishvili in de 21e minuut wel, hij zette Ter Apel met een vrije trap op 1-0. De grensbewoners zullen de kleine voetbalvirtuoos gaan missen, want hij zal FC Ter Apel gaan verlaten. Zijn aanvraag tot verblijf is afgewezen en hij moet gedwongen terug naar Georgië. Een minuut later was het ook al 2-0 via Roy Hooiveld, die de keeper zich zag verkijken op lage schot. Tien minuten voor rust stond het al 3-0 via Daan Stam en leek de wedstrijd in een vroeg stadium gespeeld. Dit bleek iets te optimistisch, want voor rust kwamen de gasten terug tot 3-1. Na een klein foutje van Brian de Jonge werd een aanvaller gevloerd in de zestien en uit de toegekende strafschop scoorde Sander Voortman.

Beneden peil
Na rust was het helemaal niet meer om aan te zien. Ter Apel speelde ver beneden peil en ook Witteveense Boys deed het niet veel beter, maar spannend was het wel. Ondanks het slechte spel hadden de boys uit Witteveen geen moeite met scoren, wat in de 60e minuut tot de aansluitingstreffer leidde. Een aanval over veel schijven werd door Seele afgerond: 3-2. De gelijkmaker hing hierna in de lucht en zelfs na een rode kaart bij de gasten was Ter Apel niet bij machte de 3-3 te voorkomen. Weer was het Seele die drie minuten voor tijd de stand in evenwicht bracht

Stam matchwinner
Beide ploegen leken dus af te stevenen op een puntendeling, maar Daan Stam was niet van plan daaraan mee te werken. Na slecht verdedigen bij Witteveense Boys liet hij alsnog de 4-3 aantekenen en werd hij alsnog matchwinner. Zo konden de Ter Apelers met een overwinning op zak de opening van een nieuwe aangebouwde veranda vieren en blijft men in het spoor van koploper Stadskanaal. Volgend weekend wacht Weiteveense Boys, dat derde van onderen staat.

FC Ter Apel’96 – Witteveense Boys 4-3 (3-1)

Scoreverloop: 21. 1-0 Gugunishvili, 22. 2-0 Hooiveld, 35. 3-0 Stam, 39. 3-1 Voortman, 60. 3-2 Seele, 87.  3-3 Seele,  88. 4-3 Stam.

Gele kaarten: Niels Huizing, Thijs Uineken (Witteveense Boys)

Rode kaart: 80. Richard Huizing (Witteveense Boys)

Bron: FC Ter Apel ’96

Tags:

  • Show Comments (0)

  • cees van rieke

    doelpuntenmaker bij Witteveense Boys is Bob Seele ipv Sweele

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer pakt punt bij Gruno

Op een winderig en koud sportpark ‘West End’ in Groningen is Alteveer er niet ...

SV Mussel maakt het zichzelf lastig

Na drie oefenwedstrijden, waarvan twee met grote cijfers werden verloren, stond de eerste bekerwedstrijd op ...