G-S 3
Hét moment in Gasselternijveen: Wessel Koomans mist vanaf elf meter…

Na een sterke tweede helft leek Wessel Koomans in de slotfase Gasselternijveen langs SVZ te schieten. Nadat de gasten na vijftig minuten de 0-3 scoorden, gooiden de Nieveensters de schroom van zich af. Dit zagen zij beloond met twee treffers en dé kans op de gelijkmaker. Koomans, die dit seizoen al zijn strafschoppen had verzilverd vond de Zeijer doelman zijn weg. Door de misser liep Gasselternijveen tegen een nederlaag aan, waardoor de vijfde klasse nu toch wel heel dichtbij komt. Het zou te ver gaan om te zeggen dat de ploeg van Ludie Hulshof een resultaat in de slotfase liet liggen, want met name in de eerste helft kwamen de gastheren tekort.

Gasselternijveen mocht het spel maken, en SVZ wachtte rustig af, om vervolgens in de omschakeling toe te slaan. En met Merijn Alting en Kenneth Vianan hebben de geelhemden twee aanvallers in de gelederen die dit spelletje uitstekend beheersen. Heel toevallig was het ook niet dat Merijn Alting de man van de wedstrijd werd. Na een kwartier spelen was Alting de eerste speler die dicht bij een goal was, maar zijn indraaiende vrije trap verdween rakelings langs het doel van Peter Kroezenga. Kort daarna scoorde SVZ, dat de tweede periode in de vijfde klasse E won, toch de openingstreffer. Armand Louissen kreeg het rugnummer van Alting te zien, die vervolgens Kenneth Vianen met enig geluk de 0-1 binnen zag lopen. Tot dat moment was Gasselternijveen alleen gevaarlijk geweest via een vrije trap van Wessel Koomans.

Tot de rust was het eigenlijk SVZ wat de klok sloeg. Gasselternijveen was slordig in de passing, en stelde de bezoekers daarmee in staat om hun geliefde spel te spelen. Op slag van rust liet Alting opnieuw zijn hakken zien aan zijn directe tegenstander waarna hij zijn aanvoerder in staat stelde om bij de tweede paal de tweede Zeijer goal van de middag aan te tekenen. In het eerste bedrijf kreeg Gasselternijveen nog wel een aantal kleine kansjes, maar Frank Pals kopte niet, waardoor de grootste kans om zeep werd geholpen, Peter de Geus schoot een gat in de lucht in plaats van de bal te raken en Gert Sterken handelde veel te gehaast in het vijandige strafschopgebied. 

G-S 2

Nieveen kwam wel sterk uit de kleedkamer, wat in de eerste minuten twee grote kansen op de aansluitingstreffer opleverde. Maar in plaats van de 1-2, viel kort na het hervatten van de wedstrijd de 0-3. Een vrije trap werd door Pieter Hosper kinderlijk eenvoudig ingeleverd, waarna SVZ binnen een mum van tijd voor het doel van Peter Kroezenga verscheen. En ja, opnieuw was Merijn Alting vormgever van de aanval.  Het pleitte voor Gasselternijveen dat de ploeg niet bij de pakken neer ging zitten. Met Wessel Koomans beschikt de ploeg over een talentvolle speler, maar de naar Nieuw Buinen vertrekkende youngster speelt veelal met de rug naar het vijandige doel en heeft simpelweg te weinig voetballende kwaliteiten om zich heen. Eén van de uitzonderingen is Michael  van Gilsbeek, die een vrije trap van Koomans iets gelukkig het Zeijer doel in caramboleerde.

Na bijna zeventig minuten was het dezelfde Van Gilsbeek die de wedstrijd weer spannend maakte door een fraaie aanval over een aantal schijven (Pieter Hospers, Emiel Zwiep) af te ronden. In het restant van de wedstrijd probeerde de thuisploeg het vijandige doel hartstochtelijk te bestoken met aanvallen. Veel kansen, anders dan de strafschop van Koomans leverde het echter niet op. In diverse tegenstoten was SVZ zelfs dichter bij een vierde treffer, dan Gasselternijveen bij een derde. Zo mocht Kenneth Vianen ook nog aanleggen vanaf de stip. Hij vond keeper Kroezenga, die een prima wedstrijd keepte op zijn weg. 

Gasselternijveen speelt aanstaande zondag haar tweede wedstrijd in Weiteveen, tegen de plaatselijke Boys. Winst is noodzakelijk en dan moet men hopen dat Weiteveense Boys van SVZ wint, waarna Gasselternijveen op doelsaldo eerste wordt in de reeks. Maar op basis van vanmiddag heeft SVZ de beste papieren in deze nacompetitie: het spijt ons om het te moeten concluderen.

Op = Op                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint moeizaam van Nieuw-Balinge

SJS het had opnieuw lastig met Nieuw-Balinge, maar trok dit keer wel de overwinning ...

Sellingen komt tekort tegen PJC

Sellingen stond zondagmiddag voor een zware opgave in Nieuwe Pekela, tegen het versterkte PJC. ...

JVV verzuimt het Meeden lastig te maken

JVV heeft in uitwedstrijd tegen Meeden geen potten kunnen breken. Op bezoek bij de ...