Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede periode, een kans die Rick Rossing niet wil laten schieten.

Momenteel verkeert SJS in een bloedvorm. Na een wat wisselvallige start van het seizoen heeft het de wind vol in de zeilen. De laatste zes wedstrijden werden allemaal omgezet in een overwinning. Met deze reeks zijn de blauwhemden opgerukt naar een tweede plaats in de vierde klasse D en heeft SJS het winnen van de tweede periode in eigen hand. Hoewel de achterstand op Vitesse ’63 acht punten bedraagt, voelt Rick Rossing dat er misschien nog wel meer in het vat zit.

De 24-jarige rechtsback speelde van jongs af aan bij Nieuw Buinen en stapte ruim drie jaar geleden over naar SJS. Vanuit het tweede heeft Rossing zich een plek in het elftal van trainer Otto Halmingh weten te bemachtigen. Daar is hij maar wat blij mee, hoewel hij zich ook beseft dat er ook nog wel wat beter kan. “Ik wil wat constanter worden. In verdedigend opzicht, maar ook aanvallend gezien. Daarin wil ik mijn inspeelpasses en de druk naar voren verbeteren.”

IJzersterke serie

SJS is dus bezig aan een ijzersterke serie. De blauwhemden kwamen wat moeizaam op gang, maar dat was niet zonder reden. “Dat het zo goed gaat ligt, denk ik, aan de goede sfeer binnen de groep. Aan het begin van het seizoen was het wat aftasten en moesten we aan elkaar en aan de verschillende formaties waarin we speelden wennen. Er zijn natuurlijk wat spelers bijgekomen van buitenaf en er is jeugd doorgestroomd. Dit gaat steeds beter en dat is gelukkig in de resultaten terug te zien.”

Bij SJS was men op voorhand overtuigd van de kansen voor dit seizoen. Ook Rossing is daar duidelijk over. ‘’Onze doelstelling was vanaf dag één duidelijk. Promoveren! Deze tweede periode gaan we erg goed en dit willen we natuurlijk ook na de tweede periode doorzetten. Proberen Vitesse ’63 het vuur aan de schenen te leggen. Hopen dat zij wat punten laten liggen, waar wij de punten blijven pakken en zodoende meedoen om het kampioenschap. Het gat is acht punten. Het zal niet makkelijk worden, maar het is zeker iets om met z’n allen voor te vechten. Dit moet zeker lukken als we onszelf sneller belonen en de wedstrijd eerder in het slot gooien. Het wordt vaak onnodig spannend.’’

In de lift

De vereniging SJS zit de laatste jaren weer in de lift en het eerste elftal klopte al een paar keer op de deur van de derde klasse. Rossing hierover: ‘’ik zie de toekomst van SJS rooskleurig tegemoet. We hebben een erg jonge en talentvolle spelersgroep waar naar mijn mening nog veel meer uit te halen valt. Een ploeg die zeker niet misstaat in de derde klasse. Volgend seizoen staat er een nieuwe trainer voor de groep. Een jonge trainer met een moderne kijk op voetbal. De eerste indruk die we van hem kregen was erg goed en ik denk dan ook dat hij ons nog beter aan het voetballen kan krijgen.’’

Winnen van Onstwedder Boys

Alsof het zo moet zijn, kan SJS in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys een reuzenstap richting de tweede periode zetten. Afhankelijk van de overige resultaten kan het bij winst de periode zelfs al veilig stellen. Rossing kijkt er met vertrouwen naar uit. ‘’Gezien de stand moeten we deze wedstrijd zeker pakken. Toch blijven dit soort wedstrijden altijd lastig te voorspellen. Onstwedde zal gebrand zijn om van ons te winnen en het zal dan ook een vechtwedstrijd worden, maar wij zien dit met vertrouwen tegemoet. Als we uitgaan van onze eigen krachten en ons eigen spel kunnen blijven spelen, dan blijven de drie punten in Stadskanaal. Als we zaterdag van Onstwedder Boys winnen, hebben we de periode binnen handbereik. We moeten er voor zorgen dat we dit niet laten schieten. Reden genoeg om zaterdag volle bak te gaan.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mauricio Plat kan meer dan keepen

Na het gesprek dat FC Kanaalstreek had met Mauricio Plat, de 19-jarige keeper van ...

Terug in de tijd: Harold Molanus denkt graag terug aan 2004

Oud Stadskanaal-speler denkt met weemoed terug aan de ontmoeting in 2004 tussen Stadskanaal en ...

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...