GNVNa een teleurstellend seizoen leek Gasselternijveen op tijd de opgaande lijn te hebben gevonden, en op weg te zijn naar handhaving. Niets is echter minder waar: de nacompetitie tegen SVZ en Weiteveense Boys liep uit op een fiasco en na twee nederlagen spelen de Nieveensters na de zomerstop haar wedstrijden in de vijfde klasse. Uitwedstrijden naar tegenstanders als Gieterveen, GKC, Buinerveen en Buinen kunnen door de jonge spelersgroep op de fiets worden bereisd. Andere lichtpunten zijn er niet te benoemen voor de ploeg die de laatste decennia op en neer pendelde tussen de derde en vierde klasse.

Bij de start van de wedstrijd was de opdracht helder: winnen. En dan het liefst zo ruim mogelijk, zodat Weiteveense Boys een week later door een kleine overwinning op SVZ er voor kon zorgen dat Gasselternijveen vierdeklasser zou blijven. Alleen ras-optimisten zouden in dit scenario geloven. In Weiteveen bleek waarom: Gasselternijveen verloor met 3-1 en degradeerde. De eerste kans van de middag was voor de thuisploeg: Edward MacDonald kon met een uiterste inspanning voorkomen dat een achterstand al vroeg daar was. Toch had Gasselternijveen het betere van het spel, wat tot uiting kwam in redelijk verzorgd positiespel. De gastheren leken voor een meer doelmatiger speltype te gaan en probeerde met snelle uitvallen via linksbuiten Roy Imming Gasselternijveen te verrassen. De grootste voor de bezoekers kwam op naam van Gert Sterken. De middenvelder die Gasselternijveen in de zomer verruilt voor Nieuw Buinen, teisterde met een schot van grote afstand de lat. 

w-g
Jörgen Nieboer (r) is klaar om een duel aan te gaan…

Ook in het tweede bedrijf wilde Gasselternijveen voetballend een opening creëren, waar het best aardig in slaagde: linksback Kees van Klaveren kon de steekpass van Frank Pals net niet promoveren tot doelpunt en zag zijn inzet voorlangs gaan. Waar, op basis van de kansenverhouding, een goal van Gasselternijveen te verwachten was, was het Peter Kroezenga die moest vissen. De goalie had nog wel antwoord op twee inzetten, maar een derde poging was hem te machtig: Martijn Plas was de man die de trekker overhaalde. In een soort van wanhoopsoffensief probeerde Nieveen daarna de gelijkmaker af te dwingen. Gevolg was echter dat er veel ruimte achter de defensie weg werd gegeven, waardoor Wieteveense Boys via uitvallen gevaarlijk kon worden. Dit leverde hen zelfs twee goals op. Eén daarvan werd vanaf de beruchte stip gemaakt nadat Edward MacDonald een overtreding had gemaakt. In de slotfase maakte Thom Weggemans nog de 3-1, maar deze goal is slechts voor de statistieken.

Voor Gasselternijveen rest dus degradatie naar de vijfde klasse. Momenteel is bekend dat al vier basisspelers (Kroezenga, Louissen, Sterken en Koomans) de club zullen verlaten. De opvolger van Ludie Hulshof, die overigens nog niet is gevonden, zal een hele kluif hebben aan de wederopbouw van Nieveen.

                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nacompetitie: grensgevallen

In de categorie grensgevallen belicht de redactie van FC Kanaastreek de verrichtingen van “grensgevallen” ...

Wedstrijdritme voor JVV, winst voor Nieveen

Bij gebrek aan competitievoetbal zochten vijfdeklassers JVV en Gasselternijveen elkaar in Ter Apel op. ...

Stadskanaal onderuit in oefenduel

SC Stadskanaal heeft het eerste duel van het nieuwe kalenderjaar verloren. Op het eigen ...