Z-B
Borger had de handen vol aan Zuidhorn… 

Een vroege treffer, dat was hetgeen Borger nodig had in de wedstrijd tegen Zuidhorn. Het eerste deel van het tweeluik ging in eigen huis met 1-5 verloren, dus de opdracht was even lastig als duidelijk: winnen met minimaal vier goals verschil. En zoals misschien wel verwacht, kwam het wonder van Zuidhorn er niet. In de verste verte niet, want in de returnwedstrijd werd een nòg grotere nederlaag geleden. In Zuidhorn werd het 7-0, waardoor de totaalstand over twee wedstrijden 12-1 was: Borger was simpelweg een paar maten te klein.

In de wetenschap dat om maar enige kans te maken er vlot gescoord moest worden, stuurde scheidend trainer Albert Kamps zijn mannen met aanvallende intenties het veld in. Waar het dacht dat Zuidhorn af zou wachten, gesteund door de ruime voorsprong uit de eerste wedstrijd, kwam het bedrogen uit. Want ook de gastheren gingen op zoek naar een goal. Iedere gescoorde goal betekende voor Borger immers het maken van een extra goal, dus gaf trainer Rozema zijn pupillen de opdracht ook aanvallend te gaan spelen. Dit leverde met name voor de thuisploeg kansen op, die lieten zien klaar te zijn om Borger de genadeklap uit de delen. Binnen het half uur was dit moment daar: Jos Schultinga stelde met een puntgave voorzet Peter Janse in staat om de score te openen. Deze treffer was hiermee een kopie van de openingstreffer uit het duel van vorige week. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 3-0 stand de kleedkamers in, nadat Chris Sikkema en aanvoerder Bloem konden scoren. Bloem deed dit overigens vanaf de strafschopstip.

Borger kwam er niet aan te pas...
Borger kwam er niet aan te pas en blijft vierdeklasser…

In het tweede bedrijf was het de thuisploeg die de lakens uit bleef delen, en weinig tegenstand ondervond van de Borgerders. Bloem scoorde uit een vrije trap de vierde thuistreffer van de dag, voordat invaller Marco Meier met twee treffers ook zijn aandeel had in de promotie van Zuidhorn. Het slotakkoord was voor Peter Schultinga, die met een fraaie lob de eindstand op 7-0 bepaalde. Voor Borger is het uithuilen en opnieuw beginnen. Lang was de ploeg een voorname, zo niet de voornaamste, kandidaat om het kampioenschap in de vierde klasse D binnen te halen. Het was streekgenoot Onstwedder Boys die Borger tot de nacompetitie veroordeelde, waarin het dus haar meerdere moest erkennen in Zuidhorn. Voor de nieuwe trainer Arne Joling de uitdaging om volgend seizoen wel de gewenste promotie te behalen.

Bron: www.vvzuidhorn.nl / Foto’s: Arend-Jan Zwarteveen

                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC en HOC in evenwicht

De Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC eindigde afgelopen zondag in een 1-1 gelijkspel. Door ...

Westerwolde zet concurrent aan de kant

In een wedstrijd die vooraf als ‘zes-puntenwedstrijd” kon worden gekarakteriseerd, zette Westerwolde zondagmiddag concurrent ...