SPWNu SPW over een prachtige nieuwe accommodatie beschikt is het de bedoeling dat er ook teams die op een hoger niveau spelen Sportpark ‘Noord’ gaan bezoeken. Een manier om dat te bereiken is promotie van het eerste elftal. In de reguliere competitie eindigden de blauwhemden op een gedeelde tweede plaats én werd de tweede periode gewonnen. Afgelopen zondag kwam Farmsum op bezoek in de strijd om een plaats in de vierde klasse. Halverwege de wedstrijd waren de vooruitzichten heel slecht, maar drie kwartier later was de 0-2 ruststand omgebogen en gingen de mannen van Henry Meijerman met een 3-2 overwinning van het veld. Volgende week wacht in Eenrum een ontmoeting met de plaatselijke trots: één overwinning scheiden SPW en de vierde klasse van elkaar.

foto 1 (1)
Benjamin Eling dichtbij een treffer in de eerste helft…

Dat de overwinning terecht was, was de aanwezigen wel duidelijk. SPW nam vanaf de aftrap het initiatief en probeerde te voetballen, maar al snel werd er van combinatiespel overgeschakeld op het spelen van de lange bal. Het punt dat hierbij gezocht werd: Henry Meijerman. De mid-veertiger heeft niet (meer) het loopvermogen van weleer, maar de balbehandeling is nog altijd ruim voldoende. Toch is het spelen van de lange bal niet de kracht van de Knoalsters. Met Jordie Hoeksema en Benjamin Eling beschikt SPW over twee prima buitenspelers, maar door te kiezen voor de lange bal, komen deze twee niet in het spel voor. Ondanks dat SPW goed begon, was Farmsum de eerste ploeg die gevaarlijk werd. Sterker, na tien minuten was het bij de eerste kans raak: 0-1.

Enkele minuten kwamen de gastheren goed weg toen een vrije trap snel genomen werd.  De eerste speldenprik kwam van Benjamin Eling die vanaf de linkerkant hard over het doel schoot. Na ruim een half uur werd het gat tussen beide ploegen nog groter, toen een steekpass door de Farsummer spits op waarde werd geschat en achter Jeffrey Wijbenga werd gewerkt. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg SPW een aantal goede kansen, onder meer door een slim genomen vrije trap van Eling en een kopbal van Erik Meijer. De kansen werden niet benut en dus kende de ontmoeting een 0-2 ruststand. 

In de rust werd door SPW één keer gewisseld. Kevin Heemskerk bleef achter in de kleedkamer en Harold Dol nam zijn plaats over. Een andere wijziging was het herpositioneren van Erik Meijer: hij speelde de tweede helft op de rechterflank en bleek op deze positie beslissend. Amper uit de kleedkamer bediende Meijer met een splijtende pass Jordie Hoeksema, die de bal langs de keeper werkte. En binnen de tien minuten in de tweede helft had SPW orde op zaken gesteld, toen Martijn Haddering de gelijkmaker binnen kon lopen. Hij kon dit doen nadat Henry Meijerman een luchtduel aanging met de goalie en een aantal verdedigers van Farmsum. Deze lagen uiteindelijk op de grond, waardoor A-junior Haddering kon profiteren. Bij de derde goal van de thuisploeg was het weer Erik Meijer die een grote rol had: zijn crosspass bereikte via Benjamin Eling het eindstation dat Henry Meijerman heette. Hij maakte geen fout en de voorsprong voor SPW was een feit. 

Jordie Hoeksema maakte kort na rust de aansluitingstreffer...
Jordie Hoeksema maakte kort na rust de aansluitingstreffer…

In het restant van de wedstrijd kwam de defensie onder leiding van Jeroen Wolgen, en dus de voorsprong, amper in gevaar. Farmsum leek haar kruit te hebben verschoten in de eerste helft en kon ook met name op fysiek vlak de blauwhemden niet bijbenen. In de slotfase hadden Elwin Mik en Jordie Hoeksema de score een ander aanzien kunnen geven, maar hun inzetten strandden respectievelijk naast het doel en in de handen van de keeper. Door deze ‘missers’ moet SPW volgende week winnen, want de doelcijfers zijn gelijk aan dat van de komende tegenstander Eenrum. Voor SPW is het erop of eronder, waarbij het vooruitzicht van een ontmoeting met grote broer en buurman SC Stadskanaal ongetwijfeld zal motiveren.

                          Administratiekantoor HM

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond en LSC 1890 in balans: publiek grote winnaar

Het eerste duel tussen Valthermond en LSC 1890 in de strijd om promotie naar ...

Seta krijgt oorwassing van FC Klazienaveen: 10-0 nederlaag

SETA was niet opgewassen tegen een veel sterker FC Klazienaveen en verloor met dubbele ...

Musselkanaal is periodekampioen!

Musselkanaal kroonde zich zondag dankzij een 4-0 overwinning op CEC tot periodekampioen in de ...