Jorg Post wil belangrijk zijn voor Gieterveen

JP
Jorg Post springt op voor de keeper van Buinerveen…

Toen Jorg Post op jonge leeftijd in Exloërveen ging wonen, was TEVV de voetbalclub die het dichtst bij zijn ouderlijk huis actief was. Dit was logischerwijs dan ook de club waar hij zijn eerste stappen in het Kanaalstreek-voetbal zette. Inmiddels speelt de buitenspeler al een aantal seizoenen voor vijfdeklasser Gieterveen, waar hij een waardevolle basisspeler is. Post maakte nog wel zijn debuut in het eerste elftal van TEVV, maar verloor snel daarna het plezier in het spelletje: “Toen trainer Dick Zuur vroeg of ik zin had om hem te volgen naar Gieterveen heb ik ingestemd. Doordat ik als vijftien-jarige met volwassen mannen speelde, had ik het bij TEVV fysiek soms zwaar te verduren. Bij Gieterveen gaat dat stukken beter!”

De nu 24-jarige student Bedrijfskundige Informatica kende met Gieterveen in feite een kleurloos seizoen: “De voorgaande seizoenen konden we steeds één of meerdere plaatsen stijgen op de ranglijst, maar dit seizoen zat dat er niet in. Het niveau in onze klasse was naar mijn mening aanzienlijk hoger dan vorig seizoen. Met name TLC en Witteveense Boys staken er bovenuit. Dat we in die klasse maar één plaatsje lager zijn geëindigd dan in 2013 stemt mij niet ontevreden.” Maar wel plaatst Post direct kanttekeningen bij zijn opmerkingen. Vooral de wedstrijden tegen de lager geklasseerde teams hebben ergernissen opgeleverd. “In de laatste vier speelrondes hebben we heel veel punten laten liggen tegen lager geplaatste teams. Vooral de 5-0 en 4-0 nederlagen in de laatste twee wedstrijden waren dieptepunten, omdat je het slot van de competitie je toch langer bij je houdt. Door deze twee zeperds zijn de mooie wedstrijden tegen de subtop van de klasse (SVZ, EEC en Witteveen) naar de achtergrond verdrongen. Graag hadden we ons trouwe publiek een fraaiere seizoensafsluiting bezorgd!”

Koning van de assist
Over zijn eigen prestaties is de parttime-medewerker van het Borgder Hotel Bieze duidelijk: “Ik heb minder gescoord dan vorig seizoen, maar het aantal assists dat leider Mark Roossien in zijn administratie kon noteren was hoger. En dat is voor mij als buitenspeler toch een wezenlijk onderdeel van het spel! Ik noem mezelf nog steeds buitenspeler, ondanks dat ik het afgelopen seizoen meer op het middenveld speelde dan ik daarvoor deed. Volgend jaar hoop ik weer ouderwets belangrijk te zijn voor mijn team. En wanneer we daardoor een keer de stap naar de top vijf van de vijfde klasse zouden kunnen maken, dan ben ik een blij man.”

Nieuw gezicht
De stap naar de top van de vijfde klasse moet gemaakt worden zonder Frederik Sihasale. De oefenmeester neemt na drie seizoenen afscheid van Gieterveen en zal worden opgevolgd door Aryan Doldersum. Volgens Post een noodzakelijke stap: “Persoonlijk kon ik het altijd erg goed vinden met Frederik, maar na drie seizoenen merk je aan veel dingen dat een nieuw gezicht voor de groep een must begint te worden. En de verstandhouding met Frederik is goed, dus wat dat betreft is dit het goede moment, want afscheid nemen met incidenten en conflicten, daar zit niemand op te wachten.” Wanneer we Post vragen wat hij van de nieuwe man verwacht, blijkt hij vol vertrouwen: “Aryan Doldersum heeft zelf op behoorlijk hoog niveau gespeeld, dus ik vermoed dat onze jonge spelersgroep veel van hem zal kunnen leren. Vooral op het technische gedeelte is er winst te boeken.” Voor één ding wil Post wel aandacht bij zijn nieuwe trainer: “Ik hoop wel dat de aanvallende tactiek die Frederik Sihasale introduceerde, overeind blijft!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Patrick Bults: “Februari wordt dé maand voor Ter Apel”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Reserve-aanvoerder Alwin Braakman wil de kar trekken bij Valthermond

“Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze meegemaakt!”, reageert Alwin Braakman als wij ...

Rick Zondag verlaat TEVV met pijn in het hart

Voor velen was het de grootste verrassing van de afgelopen voetbaljaargang: de promotie van ...