Matthijs Fehrmann: “SJS gaat zonder punten naar huis.”

Matthijs Fehrmann verwacht een lastige derby tegen SJS, maar denkt dat Mussel wel eens de eerste overwinning van het seizoen kan gaan pakken.

SV Mussel heeft het dit seizoen, als promovendus, lastig in de vierde klasse D. De roodhemden bezetten momenteel de laatste plaats en mochten het zoet van een overwinning nog niet proeven. Er werd één keer gelijk gespeeld tegen WVV. Matthijs Fehrmann is geenszins van plan zich neer te leggen bij degradatie en gaat dan ook voor handhaving.

Fehrmann doorliep de jeugdopleiding van VV Musselkanaal en speelde daar ook in het eerste elftal. Twee jaar geleden maakte hij, samen met Paul en Frank Hidding, de overstap naar Mussel. Zijn eerste seizoen leverde meteen een kampioenschap op, maar dit seizoen verloopt het allemaal minder soepel. ‘’Ons seizoen verloopt tot nog toe vrij moeilijk als je kijkt naar het aantal punten. Maar als ik kijk naar het spelbeeld van onze afgelopen wedstrijden, dan hadden daar zeker meer punten in gezeten voor ons. Daarmee hadden we wellicht hoger op de ranglijst kunnen staan.’’

Hechte groep

De 20–jarige centrale verdediger vindt dat Mussel de ingrediënten in huis heeft om het tij te keren. ‘’De kracht van Mussel ligt hem in het collectief. We zijn een hechte groep en we weten goed waar elkaars krachten en zwakke plekken liggen. Deze proberen we dan ook zoveel mogelijk te benutten van elkaar en we proberen elkaar op elk vlak te verbeteren. Als je kijkt naar de ranglijst op dit moment, dan zie je dat we gewoon hard onderaan staan. Vaak komen we op voorsprong, maar dan weten we ons goede spel niet vol te houden of uit te breiden met een extra doelpunt om het onszelf makkelijker te maken. Hiernaar kijkende denk ik dat er nog steeds een goede kans voor ons in zit om onszelf te handhaven (via de nacompetitie misschien). Dat is dan ook zeker onze doelstelling.’’

Tweede seizoenshelft afwezig

Fehrmann zal de tweede seizoenshelft niet meemaken, maar wil zich tot die tijd volledig inzetten voor zijn elftal. ‘’Ik verwacht van mezelf dat ik als centrale verdediger de organisatie van het team vast kan houden samen met de rest van de verdedigers. We proberen compact te spelen en daar hebben de centrale mensen een belangrijke rol in qua organisatie. Verder heb ik tot nu toe een paar keer weten te scoren en ik hoop dit vast te kunnen houden, zodat ik belangrijk kan zijn met het maken van een doelpunt. Verder wil ik zoveel mogelijk punten halen met het team voordat de tweede seizoenshelft begint, want vanaf dan zal ik het team moeten verlaten voor studie van een half jaar in Japan.’’

Mooie derby

Tegen SJS hoopt de verdediger de weg omhoog in te kunnen slaan. Met de eerder aangestipte punten zal Mussel in de Kanaalstreekderby zomaar voor een stunt kunnen gaan zorgen. ‘’De derby tegen SJS is natuurlijk op papier, maar ook qua sfeer er omheen, een mooie wedstrijd. Ik verwacht van beide teams dat ze er vol tegenaan zullen gaan om een overwinning te behalen. Qua voorspelling zeg ik dat het een lastige pot wordt voor ons, maar als we onszelf weten te belonen sturen we SJS zonder punten terug naar huis. Uitslag: 2-1 voor SV Mussel.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Clubman Kevin Faber (Titan): “We willen het seizoen goed afsluiten”

Het blijft stuivertje wisselen voor v.v. Titan. De laatste drie jaar wisselden de Nieuw-Weerdingers ...

De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Eigenlijk is Frank Pilon van een uitstervend ras. De linkspoot van v.v. Sellingen bindt ...

Joey Spiegelaar klaar voor test tegen Gieterveen

GKC kent met zes uit twee een uitstekende competitiestart en wil deze zondag een goed ...