GKC en Gasselternijveen in evenwicht

g-gReikhalzend was er door beide kampen uitgekeken naar de seizoensopening, want direct een ontmoeting met de naaste buurman: wat is er mooier dan dat. Toch werd het publiek dat in redelijke aantallen de weg naar ‘Hoogte der Heide’ gevonden had niet verwend door de heren spelers. Na negentig minuten was de conclusie van de aanwezigen dat het een kwaliteitsarme wedstrijd was geweest, maar dat de inzet van de spelers en de bij een derby behorende spanning veel hadden vergoed. Het 1-1 gelijkspel zal in het Gasselter kamp met opluchting zijn ontvangen, want lange tijd stonden de bezoekers uit Gasselternijveen op voorsprong. Middenvelder Erik Hadders had het genoegen om in de slotfase de gelijkmaker binnen te koppen.

Dit deed Hadders, overgekomen van Gieten, overigens erg fraai. De voorzet die Hadders verzilverde was afkomstig van invaller Jarno Oosting, die door trainer Alting als aanspeelpunt was ingebracht in de laatste fase van de wedstrijd. En met het doelpunt kregen de Gasselters waar men recht op had, want over de gehele wedstrijd bleken de geelhemden de ploeg met het meeste initiatief. Dat het niet tot scoren kwam, was de verdienste van de verdediging van Gasselternijveen, die tamelijk sober verdedigden. Hoe anders was het na tien minuten spelen, toen rechtsback Michael Deuring een bal veel tekort terugspeelde op keeper Bies. GKC’s aanvaller Kolp kwam ertussen, maar kon het buitenkansje niet verzilveren. Met de speersnelle Danny Kolp is de uitblinker van de thuisploeg genoemd. Hoewel er veel dreiging van de spits uitgaat, had hij simpelweg te weinig vaardige spelers om zich heen om GKC aan een overwinning te helpen. Met Patrick Zondag heeft GKC wel een speler in de ploeg die Kolp zou moeten kunnen helpen, maar tegen zijn voormalige club speelde Zondag een matte wedstrijd.

foto 2
GKC belaagt het doel van Gasselternijveen…

Het grootste gevaar kwam in de eerste helft van Gasselternijveen, dat via verre ingooien van Gerry van der Aa de defensie van de thuisploeg een aantal keer in verlegenheid bracht. Ook kon er halverwege het eerste bedrijf een fraaie kans voor Michael van Gilsbeek genoteerd worden. De steekpass van Peter de Geus was om in te lijsten, maar keeper Jeroen Keizer bleek attent. Toch kwam er voor de thee een voorsprong voor de gasten. Frank Pals liet een voorzet los, die door Gerry van der Aa bij de tweede paal werd binnengewerkt. Waar GKC geprobeerd had het spel te maken, ging het dus met een kleine achterstand de kleedkamer in.

Na de thee kende de wedstrijd een zelfde beeld. Veel welwillende spelers, maar tot vlot lopende aanvallen kwam men amper. Ook nu was het de thuisploeg die probeerde het spel te maken. De grootste kans op een doelpunt deed zich na ruim een uur spelen voor, toen Patrick Zondag zijn inzet zag verworden tot een corner. Deze corner zorgde voor veel gevaar en scheidsrechter Scheper zag in de inzet van GKC’s kant in eerste instantie een doelpunt. Zijn assistent Warring had echter iets anders waargenomen, en het doelpunt ging weer uit de boeken. Gasselternijveen leek zich hierna toe te gaan leggen op het verdedigen van de minimale voorsprong en werd verder teruggedrongen door GKC.

Dit leidde uiteindelijk tot een slotoffensief, waarin keeper Bies handelend op moest treden. De wedstrijd leek zonder nieuwe goals naar het eindsignaal te gaan, totdat Erik Hadders de puntgave voorzet van Oosting op zijn hoofd kreeg. Invaller Kees van Klaveren kreeg in het restant nog dè kans om de zege toch nog in de wacht te slepen voor Gasselternijveen, maar zijn inzet verdween naast het doel. Achteraf konden beide ploegen leven met het gelijkspel, hoewel elftalleider Harry Krol (GKC) niet echt tevreden was: “In de voorbereiding hebben we tien goals gemaakt tegen vierdeklassers én goed gevoetbald. Het is zo jammer dat we daar vandaag niets van terug zien.”

attent_banner_275x75                                                       Woortman

Tags:

 • Show Comments (4)

 • B De Hoop

  De schrijver van dit verslag moet een andere wedstrijd gezien hebben omdat hij bij de thuis club Danny Kolk als uitblinker noemt . (Onbegrijpelijk.) Vrgr Bram de Hoop.

  • Harry Krol

   Geachte heer Bram
   Ik kan niet anders zeggen dat u gelijk heeft
   Ik heb als melftalleider diverse andere goede spelers gezien
   Het is en blijft een teamprestatie en als alle 11 de kopppies in de goede ri staan dan moet Gasselternijveen geen probleem zijn

 • Harry Krol

  Zeer teleurgesteld maar wel tevreden met de einduitslag 1-1
  Mooie derby die tot in de late uurtjes geëvalueerd is
  ??

 • Danny

  Tis Kolp in plaats van kolk
  Gr Danny kolp

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

 • naam *

 • email *

 • website

You May Also Like

Zevenklapper voor Borger bij Tiendeveen

Borger beleefde een gemakkelijke middag bij Tiendeveen en won met hele ruime cijfers de ...

SETA legt het af tegen Nagele

SETA kon het niet bolwerken tegen Nagele en speelt ook komend seizoen weer in ...

SPW kent probleemloze middag tegen Drieborg

In de strijd om een topklassering in de vijfde klasse F was het voor ...