GVAV Rapiditas countert naar overwinning tegen Nieuw Buinen

Niek van der Woude (rechts) incasseert een gele kaart

Na een, qua veldspel, redelijke bekercampagne trad Nieuw Buinen gistermiddag aan op het eigen Buunerdrome tegen GVAV Rapiditas. Waar Nieuw Buinen normaal bekend staat om hun inzet gekoppeld aan goed voetbal, was hier tijdens deze wedstrijd niets van terug te zien. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende bleken de Groningers het meest effectief en gingen zij met de drie punten aan de haal.

Niet vrijuit
Trainer Eric Lippold trad aan met een iets gewijzigde voorhoede. Zo speelde Gert Lukens als spits en kwam Jeroen Buurke vanaf de linkerkant. Ondanks dat Nieuw Buinen aardig aan de wedstrijd begon, sorteerde deze omzetting weinig effect. De gasten lieten Nieuw Buinen het spel maken en kwamen er in balbezit gevaarlijk en snel uit. Dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Rudwin Evers. Hij passeerde keeper Robert Smit, die hierbij niet geheel vrijuit leek te gaan. Tien minuten voor de rust maakte Jeroen Buurke de gelijkmaker, na een assist van Mike John Reuvers, en zo gingen beiden ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de tang
Lippold bleek niet helemaal tevreden over zijn voorhoede en met het inbrengen van Yuksel probeerde hij dit in de tweede helft te verbeteren. Aanvankelijk leek dit een goede keuze, want Nieuw Buinen had de tegenstander in de tang, maar kansen kwamen er niet. GVAV hanteerde nog steeds dezelfde speelwijze en in de 67e minuut kwamen zij op 1-2 door een treffer van Justijn Klunder. Om deze achterstand ongedaan te maken bracht Lippold de gebroeders Hateboer in, maar ook zij waren niet in staat om de verdediging van de gasten te slechtten. Verder dan een overgeschoten kans voor Buurke kwam Nieuw Buinen niet en zo gingen de drie punten mee naar Groningen.

Een valse start dus voor Buunermond, die volgende week in Friesland van SC Joure moeten winnen om niet gelijk al achter de feiten aan te moeten lopen.

Opstelling Nieuw Buinen:  Robert Smit, Niek van der Woude(Koen Hateboer), Gerry Snip, Franck Middelkamp, Brandon Meems, Bruce Tunjanan (Thijs Hateboer), Robert Hamming, Erwin Aukes (Mohamed Yuksel), Mike John Reuvers, Gert Lukens, Jeroen Buurke

Scoreverloop: 15. Rudwin Evers 0-1, 35. Jeroen Buurke 1-1, 69. Justijn Klunder 1-2

Gele kaarten: Jeroen Buurke en Niek van der Woude

Bron: vvnieuwbuinen.nl