Valthermond toont tekenen van herstel

In het tweede bekerduel toonde Valthermond tekenen van herstel. Tegen het in de eerste klasse uitkomende Gorecht werd een verdienstelijke remise behaald: 2-2. Zeker, de Harense ploeg speelde wat gemakkelijker dan de thuisploeg, maar er was weer beleving te zien bij de Mondkers. Toch de basis van alles.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Kees Rustenhoven

Opgefleurd

Bart Harman viel terug op het systeem wat de Mondkers twee keer op rij een vierde plaats in de competitie opleverde en daar lijkt de ploeg zich beter in thuis te voelen. Met name Jesper de Graaf fleurde op. Stond de linkspoot de afgelopen duels nog geïsoleerd aan de zijkant, nu was daar de ruimte om in te duiken om vervolgens enkele puntgave voorzetten te verzenden.

Attente Drenth

Kwam spits Edwin Drenth eerst nog een stap te kort om zo’n voorzet af te werken, na ongeveer tien minuten spelen was het wel prijs. Nu mocht De Graaf vanuit een corner aanleggen en hij vond bij de tweede paal Drenth. Dit soort mogelijkheden zijn aan de spits wel besteed. De bezoekers werden gevaarlijk via Jos Lamain, maar de nummer 10 kopte over. Voor Valthermond verscheen Jens Bulle, vrijgespeeld na een vlotte combinatie tussen Alwin Braakman en Demy te Velde, nog voor doelman Jari  Lemmen. De jongeling , ook bevrijd van het juk van de zijlijn, scoorde echter niet.

Omschakeling

Rond het half uur kwam één van de punten die verbetering behoeft aan het licht. Te laat schakelden de Mondkers om bij balverlies, waarna de bezoekers vliegensvlug Frank van der Veen in stelling brachten en de 1-1 was een feit. Op slag van rust redde Erwin Timmer nog op een inzet van spits Robin Zuidema. Een huzarenstukje dat de doelman na de pauze nog een keer of vier zou herhalen.

Slechte kant

Opnieuw een omschakelmoment bracht Gorecht de voorsprong. Valthermond dacht aan buitenspel, maar arbiter Alkema liet doorspelen. Uiteindelijk was Stefan Arendsen zo ongelukkig om de bal over zijn eigen doellijn te werken. In de protesten die volgden liet routinier Drenth zich van zijn slechtste kant zien en kon met twee keer geel vroegtijdig gaan douchen. Gevolg was dat Gorecht een scala aan aanvallen op de mat legde, maar zoals gezegd, steeds kwam Timmer als winnaar uit de bus.

Beloning

Valthermond legde een hartstochtelijke portie arbeid in de wedstrijd en dat werd uiteindelijk beloond. Waar Demy te Velde eerst nog een stiftbal naast zag gaan, scoorde de aanvaller bij het intreden van de duisternis toch nog de 2-2. Gezien de kansenverhouding werd de thuisploeg wellicht wat te veel beloond, maar belangrijker dan het ene punt en nog steeds de kans om de volgende ronde van de beker te halen, was het feit dat de ploeg nu weer knokte voor een goed resultaat.

Niet bang

Trainer Bart Hartman was na afloop dan ook gematigd tevreden: “We zijn terug geschakeld naar het voor de jongens bekende systeem. Dat ging goed, al moet de uitvoering nog wel een stuk beter. Wel heb ik de jongens gecomplimenteerd met de arbeid die ze geleverd hebben. Als wij dat iedere week op kunnen brengen hoeven wij voor geen enkele ploeg bang te zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zwak Ter Apel ’96 verliest ruim van Protos

Deze week speelde FC Ter Apel ’96 tegen het voor hen onbekende Protos uit ...

Nieuw Buinen verliest van Lewenborg

Nieuw Buinen kon de voorsprong niet vasthouden en verloor van Lewenborg.

Weer een zege voor doelpuntenmachine Valthermond

Na de 5-0 overwinning in en tegen Roden, boekte Valthermond afgelopen zondag opnieuw een ...