GKC in spektakelstuk langs HHCombi

GKCGKC mocht van geluk spreken dat het na drie kwartier voetballen in Hooghalen ‘slechts’ met 2-0 achter stond. De ploeg van trainer Alting begon bijzonder zwak aan de ontmoeting met HHCombi, dat al in de derde minuut op voorsprong kwam door een treffer van Brian de Jong. In het restant van de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg het meerdere kansen op een grotere voorsprong. Kansjes voor GKC waren er echter ook, via Danny Kolp en Jarno Oosting. Uiteindelijk kwam de verdubbeling van de voorsprong er: in de veertigste minuut mocht Jan Jonker zich laten feliciteren door zijn ploeggenoten. Voor Jaap Alting was daarmee het moment aangebroken om zijn manschappen op scherp te zetten.

Dit lukte wonderwel en in de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Hierbij werden de geel-zwarten overigens wel geholpen door een tweede gele en dus rode kaart voor Kenneth Douglas. Op dat moment was er een uur gespeeld en dus resteerde er voor de bezoekers nog voldoende tijd om iets aan de achterstand te doen. Stef Almoes gaf hiertoe vijf minuten na de rode kaart een aanzet: 2-1. Een kwartier voor het verstrijken van de speeltijd scoorde Patrick Zondag de gelijkmaker, waarna de meegereisde Gasselters er voor gingen zitten. Men kwam echter bedrogen uit, wan na balverlies op het middenveld kon HHCombi via een spaarzame uitval scoren: Roland Brink was de man die de trekker overhaalde.

GKC toonde echter veerkracht en boog de nieuwe achterstand om in een voorsprong én overwinning. Evan de Hoop stelde Danny Kolp met een mooie voorzet in staat de 3-3 te maken, voordat Patrick Zondag de wedstrijd bij het scheiden van de markt besliste. Volgens elftalleider Harry Krol een terechte uitslag: “We begonnen slap aan het duel, maar op basis van de tweede helft gaan de drie punten terecht mee naar Gasselte.” Volgende week wacht voor GKC de Kanaalstreek-derby tegen HOC.

Bron: v.v. GKC

attent_banner_275x75