Musselkanaal pakt punt in extremis

musselkanaalVijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond Musselkanaal nog met 2-0 achter tegen Protos en waren de eerste supporters alweer op weg richting provincie Groningen. Het zag er dan ook niet naar uit dat Musselkanaal nog tot scoren kwam, maar daar dachten de verdedigers Ruben Manning en Jordie Teuben anders over. Door in extremis nog twee keer te scoren uit een corner nam de ploeg van Wilbert Arends alsnog een puntje mee uit Steenwijksmoer en mocht daarmee de handen dichtknijpen.

Protos werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse en speelde vorige week keurig gelijk tegen Raptim. Een geduchte tegenstander dus voor de groenhemden, wat trainer Arends vorige week al gezien had toen hij de komende tegenstander analyseerde. Dit bleek ook wel tijdens de wedstrijd, want het eerste bedrijf was voor Protos, dat fanatieker speelde dan de bezoekers. Musselkanaal kreeg nog wel een goede kans op 1-0, maar op aangeven van Niek Tieben had Jordie Teuben net iets teveel tijd nodig. Na een half uur kwam Protos op 1-0 via Bram Mittendorff, die daarvoor zijn vrije trap nog gepakt zag worden door Arjan Scholte Aalbes. Hierna mochten de gasten hun keeper dankbaar zijn dat het bij één treffer bleef, want hij redde goed op een inzet van Robin Soppe.

Na rust kwam Jeroen Drenth in de ploeg bij Musselkanaal, omdat aanvoerder Jesper Klok niet verder kon. Met de lange Drenth binnen de lijnen begon Musselkanaal de tweede helft beter dan de eerste, maar verder dan wat gevaarlijke spelhervattingen kwamen zij niet. In de 75e minuut leek de wedstrijd beslist te worden nadat scheidsrechter Wever de bal op de stip legde. Frank Hoving was de veroorzaker en Bram Mittendorf de schutter. Laatstgenoemde schoot de bal echter zeer slap in waardoor Scholte Aalbes redding kon brengen. Lang kon hij hier helaas niet van genieten, want een minuut later was het alsnog 2-0 via Mittendorff die oog-in-oog met de keeper nu wel scoorde. De wedstrijd leek alsnog gespeeld, maar zoals genoemd had Musselkanaal het aan Ruben Manning en Jordie Teuben te danken dat het in de laatste minuten nog gelijk kwam. Beide keren was de aangever Niek Tieben met een corner die binnen gewerkt werd.

Toch nog een puntje dus voor Musselkanaal, dat hun inzet beloond zag worden met een punt. Hopelijk biedt dit vertrouwen voor de komende weken, waarin ZFC Zuidlaren op 21 september als eerst op bezoek komt.

Bron: v.v. Musselkanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger vergeet koppositie te pakken

Wat had Borger een geweldige slag kunnen slaan in de strijd om het kampioenschap ...

Westerwolde en Pekelder Boys in balans

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder ...