Sellingen met de hakken over de sloot

SellingenDoor de minimale 3-2 overwinning op SC Roswinkel blijft Sellingen in het spoor van de koplopers in 5E. De ploeg van Arend Scholtens beleefde een collectieve off-day en kwam twee keer op achterstand. Met enig geluk maakte Rik Bos vlak voor tijd de winnende treffer en bleven de punten zodoende in eigen huis.

Net niet
Waar Sellingen vorige week nog een puike wedstrijd op de mat legde in de derby tegen Wedde, was het vandaag allemaal net niet. Het laaggeklasseerde Roswinkel is toch beter dan de ranglijst doet vermoeden en het was dan ook gelijk duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. De gasten waren feller en gretiger dan Sellingen en hadden daardoor het betere van het spel. Echter kwamen de geel-zwarten tegen de verhouding in wel op voorsprong. In de 31e minuut was het Baruch Venema die met kopbal zijn ploeg op 1-0 bracht. Dit bleek geen verandering in de wedstrijd te zijn, want vlak voor rust wist Roswinkel, na onthutsend zwak verdedigen, de gelijkmaker te produceren: 1-1.

Zonder overtuiging
Ook de tweede helft begon de thuisclub slap en zonder overtuiging en zodoende liepen zij in de 46e minuut tegen de 1-2 aan. Gelukkig maakte Jasper Abeln er gelijk vanaf de aftrap weer 2-2 van en kon het nog steeds alle kanten op. Sellingen legde hierna meer energie in de wedstrijd, stroopte de mouwen op en ging op deze manier op jacht naar de overwinning. Bijna leek deze in rook op de te gaan, want het waren de gasten die tien minuten voor tijd twee keer de laat raakten. Sellingen hield nog steeds hoop en zag dit beloond worden met de winnende treffer door Rik Bos in de 86e minuut. Met enige hulp van de keeper maakte hij de 3-2 en bleven de punten alsnog in Sellingen.

Na afloop waren alle aanwezigen het erover eens dat de drie punten het belangrijkst waren en dat deze wedstrijd maar gauw vergeten moet worden. Over twee weken zullen de Sellingers uit een ander vaatje moeten tappen tegen nummer twaalf Oldambster Boys.

Bron: v.v. Sellingen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nick Haandrikman: “Buinen heeft wat goed te maken tegen Buinerveen.”

Zondag staat de burenderby Buinen - Buinerveen weer op het programma, Nick Haandrikman verwacht ...

SJS verslaat Gieterveen in oefenderby

SJS heeft op het eigen kunstgrasveld in een oefenwedstrijd afgerekend met streekgenoot Gieterveen. Voor ...

Onstwedder Boys wint van Nieuw-Balinge en pakt periodetitel

Onstwedder Boys won van Nieuw-Balinge en won daarmee ook de tweede periodetitel.